Savaş ihracatçıyı vurdu... | MERSİN MOZAİK

Savaş ihracatçıyı vurdu...

Savaş ihracatçıyı vurdu... mersinmozaik.com

Yaş meyve sebze ihracatçıları ürünlerinin bedellerini değerinde alamadıklarını ifade ettiklerini belirten Gökçel; “Yaş meyve sebze ihracatımız 3 milyar 68 milyon dolar düzeyine ulaştı. Bu ihracatımızın yüzde 33’ünü Rusya’ya yapılıyor. Rusya Ukrayna savaşı çıktıktan sonra Rusya ile ticaretimiz Ruble üzerinden ilerliyor. Ancak ihracatçılarımız Rubleyi Türkiye’ye getirmekte zorlanıyorlar.

Rusya ve Ukrayna arasında çıkan savaş Mersinli meyve sebze ihracatçılarını ekonomik açıdan vurdu.
Yaş meyve sebze ihracatın yüzde 33’nün yapıldığı sektörde ihracatçılarzor süreçten geçiyor.
İhracatçıların para transferinde sıkıntılı olduğunu vurgulayan CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, “Rusya Ukrayna savaşı çıktıktan sonra ticaretimiz Rusya ile Ruble üzerinden ilerliyor. Ancak Ruble’nin Türkiye’ye transferi ve Türk Lirasına çevirilmesi konusunda sıkıntı yaşanıyor...” dedi.
Yaş meyve sebze ihracatçıları ürünlerinin bedellerini değerinde alamadıklarını ifade ettiklerini belirten Gökçel; “Yaş meyve sebze ihracatımız 3 milyar 68 milyon dolar düzeyine ulaştı. Bu ihracatımızın yüzde 33’ünü Rusya’ya yapılıyor. Rusya Ukrayna savaşı çıktıktan sonra Rusya ile ticaretimiz Ruble üzerinden ilerliyor. Ancak ihracatçılarımız Rubleyi Türkiye’ye getirmekte zorlanıyorlar. Türkiye’ye tek bir özel banka rubleyi getiriyor. Zaten piyasada değeri düşmüş rubleyi iracatçılarımızı mağdur edecek şekilde özel bankalar da düşük fiyataTürk parasına çeviriyor. Mutlaka devlet bankaları devreye girmeli değerinde Türk parasına çevirmeli ki ihracatçılarımız bundan mağdur olmasın...” görülerini dile getirdi.