Manav Sokakta işler kesat… | MERSİN MOZAİK

Manav Sokakta işler kesat…

Manav Sokakta işler kesat… mersinmozaik.com

Bölgede sera ürünlerini vuran zirai donun da etkisiyle tezgâhlardaki ürün türü azalırken, sebze-meyve fiyatları ise adeta uçuyor. Mersinliler ömürlerinde görmedikleri olaylara tanık oluyor, orta halli manavda bile domates 15 liradan aşağıya domates yok.

Yenişehir Belediyesi’nin düzenlemesiyle cazibe merkezine dönüşen fırından isim alana Alanya Sokağı,gereğinden fazla peş peşe açılan manavlarla isim vatandaşın yakıştırmasıyla Manav Sokak olarak da anılan bölgede tezgahlarda eski kalabalık yoktur.

Geçmişte iki olan manav sayısı 20’lere doğru yükselirken, rekabet vatandaş adına iyi gibi gözükse de iş potansiyeli düşünce manavlar sıkıntıya düşüyor.

Sebze ve meyve fiyatları ateş pahası, Mersin'de tarihî rekor, domatesin kilosu 22 liraya fırlarken, 10 liradan aşağı ürün neredeyse yok gibi.

Bölgede sera ürünlerini vuran zirai donun da etkisiyle tezgâhlardaki ürün türü azalırken, sebze-meyve fiyatları ise adeta uçuyor.
Mersinliler ömürlerinde görmedikleri olaylara tanık oluyor,  orta halli manavda bile domates 15 liradan aşağıya domates yok.
Normal manav tezgâhı başında tek kişi görülmezken, vatandaş satışa sunulan ıskarta sebze ve meyveleri yöneliyor.
Görüşlerini sorduğumuz manav müşterileri,"Fiyatlar çok yüksek, adeta uçuyor. Bakın domateste 22 lira etiket koymuşlar, fakir fukara nasıl alsın? Oysa domates her eve gerekli, biraz olsun ucuzunu bulmak için manav dolaşıyoruz.şeklinde cevap verdiler.