Barış Mahallesi’nin dönüşüm projesi hızlı ilerliyor... | MERSİN MOZAİK

Barış Mahallesi’nin dönüşüm projesi hızlı ilerliyor...

Barış Mahallesi’nin dönüşüm projesi hızlı ilerliyor... mersinmozaik.com

Yüklenici firmanın şehir dışından yaklaşık 350 kişiden fazla eleman getirttiğini belirten çevre sakinleri, projenin zamanında tamamlanacağı görüşünde...

Akdeniz Barış Mahallesi'ndeki Kentsel Dönüşüm inşaat aşamasına geçmesine paralel çalışmalara hız veriildiği dikkat çekiyor.

Dönüşüm alanında bir evin dışında yıkım sonlanmasının yüklenici firmayı rahatlattığı, projeyi taahhüt zamanda bitirmek adına çalışan sayısının artırıldığı öğrenildi.

600 günde sonlandırılması taahhüt edilen projenin binlrece kişi zamanında bitirilmesini bekliyor.

Görüşünü aldığımız çevre sakinleri çalışmanın son hız devam ettiğini belirterek," Yıkım sürecinde prıjenin kısa sürede bu aşmaya gelmesi düşünülmüyordu. Ancak ilgililerin kararlı tutumuyla çıkartılan engeller aşılarak inşaat aşamasına geçildi. Bir evin dışında tüm yapılar ortadan kaldırıldı. Çalışmala kuzeyden başladığı için kalan son evin çalışmalara engel yaratmadığı, zamanı geldiğinde ilgili yapın da yıkılacağı söyleniyor. Yüklanici firma şehir dışından ağırlıklı olrak Doğu ve Güneydoğu Anadulu'dan 360 eleman getirtmiş. gördüğümüz kadarıyla bir yandan temel atılırken, diğer yandan binaların kaba inşaatı meydana çıkıyor. Bu gidişle proje zamanın da tamamlanacak gibi..."şeklinde konuştular..