Yine kaza, yine hasar… | MERSİN MOZAİK

Yine kaza, yine hasar…

Yine kaza, yine hasar… mersinmozaik.com

Kazalara yönelik görüşünü aldığımız çevre esnafı da işlerin sekteye uğramasından yakınarak, Mersin en eski ana arterlerinden olan Silifke Cadde’nin çıkmaz sokağa dönüştürüldüğünü söylediler...

Çevre sakinlerinin “Yarış Pisti” olarak niteledikleri Tulumba Kavşağı Köprüsünde kazalar eksik olmuyor.

Bazı teknik çevrelerin mühendislik hatası olduğunu ileri sürdükleri köprüde zaman zaman meydana gelen ölümlü ve yaralanmalı kazalar yüksek ölçüde maddi hasarla sonuçlanıyor.

Son kazada yıkılan demir korkuluklarda oluşan boşluk yayaları geçişe yöneltrek yaşamlarını riske ediyor.

Kazalardan dan rahatsızlık duyan çevre sakinleri aradan yıllar geçmesine karşın  köprüyü inşa ettiren dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a tepki göstermeyi sürdürüyorlar.

Kazalara yönelik görüşünü aldığımız çevre esnafı da işlerin sekteye uğramasından yakınarak, Mersin en eski ana arterlerinden olan Silifke Cadde’nin çıkmaz sokağa dönüştürüldüğünü söylediler.

Asıl sorumlunun Halil Kuriş ve Burhanettin Kocamaz olduğunun altını çizen tepkili vatandaşlar,” Burası adeta yarış pisti gibi, özellikle Adana2ya gidiş yönünde kazaların önü alınamıyor. Tahrip olan baiyerlerde oluşan boşluk karşıya geçen yayalar adına da tehdite dönüşüyor.  Çevre sakinleri olarak yüreğimiz ağzımızda. Yıkım kararı olan Halil Kuriş’in yaptırdığı köprünün yerine Burhanettin Kocamaz da yenisini inşa ettirdi. Teknik çevreler bu alana en uygun projenin döner kavşak olduğunu savunuyorlar. Pozcu Postanesi ışıklarından kalkan sürücüler hız sınırına aşarak adeta yarış yapıyorlar. Bu köprü ve çevresinde herkesin can güvenliği teklikede...” görüşlerini dile getirdiler.