Mersin Narenciye Festivali’nde geri sayım başladı... | MERSİN MOZAİK

Mersin Narenciye Festivali’nde geri sayım başladı...

Mersin Narenciye Festivali’nde geri sayım başladı... mersinmozaik.com

Festivali, müzik grupları, narenciye temalı defile, Oğuzhan Koç, Ahmet Baran ve Fatih Erkoç konseri, gastroshow gibi etkinliklerin reknlendirmesi bekleniyor.

12-13 Kasım tarihlerinde gerçeklecek olan 8. Uluslararası Mersin Narenciye Festivali'nde hazırlıklar ara verilmeden sürüyor.

Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki Galatasaray Meydanı merkezli Festival etkinlikleri Mersinliler ve dışarıdan gelecek misafirlere güzel anlar yaşatması bekleniyor.

Çeşitli türde tonlarca narenciyenin  kullanımıyla  şekillendirilen, motosiklet, denizaltı, helikopter, maymun, uçak, tren, balina, ahtapot, vb. figürler vucut bulmaya başladı. 
Hazırlık çalışmalarıyla ilgili açıklama yapan Mersin Ticaret Borsası ve Festival İcra Komitesi Başkanı Abdullah Özdemir, başta Valilik olmak üzere belediyeler ve çok sayıda kurumun katkısıyla gerçekleştirilecek olan festivalin diğer festivalllerden farklı olduğunu belirterek,"Türkiye’nin her yerinde festivallerin yapılıyor, ancak bizim narenciye festivalimizi farklı, özel kılıp diğerlerinden ayıran unsursa meyvenin kendisinin, süsleme aracı olarak kullanılması. Yani biz, narenciyeye verdiğimiz önemi göstererek,  30 adet figürü, kuyumcu titizliğiyle işliyoruz. Bu; emek, zaman, ve sabır isteyen bir iş...” dedi.
Festivali, müzik grupları, narenciye temalı defile, Oğuzhan Koç, Ahmet Baran ve Fatih Erkoç konseri, gastroshow gibi etkinliklerin reknlendirmesi bekleniyor.