Orhan Veli Anılacak... | MERSİN MOZAİK

Orhan Veli Anılacak...

Orhan Veli Anılacak... mersinmozaik.com

Edebiyat ve kültürün hararetle yaşandığı o süreçte şairler adeta birbirleriyle yarışırlardı. Orhan Veli Kanık, Oktay Rıfat ve Melih Cevdet Anday’ın öncülüğünde başlatılan Garip Akımı, yani Birinci Yenicilere tepki olarak, Edip Cansever, İlhan Berk, Cemal Süreya, Turgut Uyar, Sezai Karakoç, Ece Ayhan ve Ülkü Tamer tarafından İkinci Yeniler Şiir hareketi oluşturulmuştu...

Kültür ve sanat etkinliklerine yönelik ülke ve dünya gündemini takip ederek sergi, söyleşi ve anma günleri düznleyen İçel Sanat Kulübü, kadirbilirlik örneği göstererek Şair Orhan ve Kanık'ı anma programı düzenliyor.

26 Kasım Cumartesi günü Kulüp binasında gerçekleştirilecek anmaya kültür ve sanat dostları katılmaya davet edildi.

Geçirdiği basit bir kaza sonucu dönülmeze göçen Orhan Veli, Oktay Rıfat ve Melih Cevdet Anday'la başlatıkları Garip Hareketi, diğer tanımıyla Birinci Yeniciler olarak Türk şiirine farklı açılım getirmişlerdi.

Edebiyat ve kültürün hararetle yaşandığı o süreçte şairler adeta birbirleriyle yarışırlardı...

Öyle ki, Orhan Veli Kanık, ın öncülüğünde başlatılan Garip Akımı, yani Birinci Yenicilere tepki olarak, Edip Cansever, İlhan Berk, Cemal Süreya, Turgut Uyar, Sezai Karakoç, Ece Ayhan ve Ülkü Tamer tarafından İkinci Yeniler Şiir hareketi oluşturulmuştu.