AKOB Başkanı Tarlakazan’dan teşekkür... | MERSİN MOZAİK

AKOB Başkanı Tarlakazan’dan teşekkür...

AKOB Başkanı Tarlakazan’dan teşekkür... mersinmozaik.com

Tarlakazan,"Ülkemizin virtüözlerinin, tanınmış bestecilerinin, orkestra şeflerinin davetimizi kabul ederek bu yarışmanın Seçici Kurulunda yer almaları bizi onurlandırmıştır. Yarışmamıza büyük değer katmışlardır. Burada belirtmek isterim ki, Seçici Kurul üyelerimiz bizlere yollanan her biri çok kıymetli çalışmalar üzerinde yoğun bir çalışma gerçekleştirdiler; tüm katılımcıların göndermiş oldukları videoları dikkatle dinlediler; her bir çalışmayı ayrı ayrı takdir ederek, emeklerini tartıştılar. Onların titiz değerlendirmeleri birçok sanatçı adayı öğrencimizin yolunu aydınlatacaktır. Geleceklerine yeni pencereler açacaktır..."

5. AKOB Ulusal Oda Müziği Yarışması ödülleri sahiplerini buldu...

Konuyla ilgili açıklama yapan Akdeniz Opera ve Bale Kulübü Başkanı Demet Şaman Tarlakazan, hedeflerinin genç müzisyenlere performanslarını gösterebilecekleri platformlar sağlayarak şehrin, ülkenin kendi yeteneklerine sahip çıkmasını sağlıyıp çağdaş müzik dünyasında iz bırakmalarına katkı vermek olduğunu belirterek şu görüşleri dile getirdi:.

"Sayın Protokol Üyeleri, Sayın Seçici Kurul Üyeleri, Değerli izleyiciler ve Çok Sevgili Yarışma Katılımcısı Genç Müzisyenler, Akdeniz Opera ve Bale Kulübü’nün 5. sini düzenlediği AKOB Ulusal Oda Müziği Yarışması’nı gerçekleştirmekten, büyük mutluluk duyuyoruz.

Tüm dünyada büyük yıkım yaratan pandemi koşulları, ertelemelere neden olsa da çeşitli zorluklar içinde bulunsak da tüm bunlardan sanatla beraber kalkabildiğimizin bir ifadesidir, bu Yarışma. Bu nedenle katılım sağladığınız için, Siz Değerli Seçici Kurul Üyelimize ve Genç Müzisyenlerimize çok teşekkür ediyorum.

Bu yılki yarışmamıza ülkemizin çeşitli konservatuvarlarından, 13 oda müziği topluluğuyla- 38genç sanatçı adayı katılmıştır. Yarışmanın başlangıcından bu yana artan sayıda katılımın gerçekleşmesi bizi sevindirmektedir. Bu gibi yarışmalarda izleyebildiğimiz gibi, konservatuvarlarımızda, gelecekte görmeyi umut ettiğimiz genç sanatçı adayları yetişiyor. Gösterdikleri başarılar bizi mutlu ediyor. Onlara gelecekte de büyük başarılar diliyoruz.

Ve, bu Yarışmanın gençlerimize umut, enerji ve tutku yaratmasını ümit ediyoruz…

Ülkemizin virtüözlerinin, tanınmış bestecilerinin, orkestra şeflerinin davetimizi kabul ederek bu yarışmanın Seçici Kurulunda yer almaları bizi onurlandırmıştır. Yarışmamıza büyük değer katmışlardır. Burada belirtmek isterim ki, Seçici Kurul üyelerimiz bizlere yollanan her biri çok kıymetli çalışmalar üzerinde yoğun bir çalışma gerçekleştirdiler; tüm katılımcıların göndermiş oldukları videoları dikkatle dinlediler; her bir çalışmayı ayrı ayrı takdir ederek, emeklerini tartıştılar. Onların titiz değerlendirmeleri birçok sanatçı adayı öğrencimizin yolunu aydınlatacaktır. Geleceklerine yeni pencereler açacaktır.

Mersin geçmişten gelen nitelikli birikimiyle sanat, müzik ve ulusal- uluslararası kültür alışverişinin tutkulu bir şehridir. Şehrimizi farklı kılan bu tutku uzun yıllara sari, kendi kendini besleyen bir devamlılıkla; nitelikli buluşmalar sonucunda ortaya çıkmıştır. Böylece Mersin, Opera Bale ve Konservatuvar başta olmak üzere, sahip olduğu birçok kültür sanat kurumuyla; güçlü sivil toplum kuruluşlarıyla; geleceğe yönelik büyük umut vermekte, yetiştirdiği sanatçılarıyla dünyaya açılmakta, dünyadan sanatçıları buraya çekmektedir.

Bizler de bu verimli topraklarda AKOB olarak, 14 yıldır, gönüllü emeği üzerinde, sanatı dinleyiciyle; sanatçıyı sanatseverle buluşturuyoruz.

Genç müzisyenlere performanslarını gösterebilecekleri platformlar sağlayarak şehrimizin, giderek ülkemizin, kendi yeteneklerine sahip çıkmasını sağlıyoruz. Onların çağdaş müzik dünyasında iz bırakmalarına katkı vermeye çalışıyoruz.

O nedenle sizleri, birbirimize daha yakın olmaya; dinleyici olmaya, takipçi olmaya, destekçi olmaya, gönüllü olmaya, sanatçı olmaya ve hep birlikte olmaya çağırıyoruz.

Bazı projelerin, gerçekleşmesi imkânsızmış gibi görünen hayallerin üzerine kurulmuş olduğunu özellikle söylemek isterim. AKOB’da kendini vakfederek çalışan çok değerli yönetim üyelerimiz bulunuyor. Bugün 5.sini gerçekleştirmiş olduğumuz ve bir hayalle başlayan Oda Müziği Yarışmasına cesaret ettik. Çünkü: “Kent ile Elele Sanat Projesi” mottosuyla, Mersinliler, yerel yönetimiyle, kurumlarıyla, ve kişisel katkılarıyla, bize güven veren desteklerini ve süreklilik sağlayan sponsorluklarını esirgemediler..."

Etkinliğe destek verenlere teşekkürlerini  sunan Demet Şaman Tarlakazan, açıklamasında katkı verenleri şöyle sıraladı:

"*Mersin Büyükşehir Belediyesi; Akdeniz Belediyesi; Yenişehir Belediyesi ve Mersin Kent Konseyi yerel yönetimler olarak destek vermektedir.

*Mersin Ticaret ve Sanayi Odası; Mersin Ticaret Borsası; Toros Denizcilik; İmisk; Arbella; Merden Lojistik; Mitaş Uluslararası Nakliyat; Doteks Textile; Çukurova Makina, Özcan Pamuk; Uniban; Moskova Nazım Hikmet Vakfı destek veren kurumlar arasındadır.

*Üyelerimizden çok değerli dostlarımız;

Sayın İpek Ongun, Sayın Ülkü Ongun, Sayın Zuhal KARAMEHMET, destek vermişlerdir.

*Sayın Burçin Keseci tüm afiş tasarımlarını üstlenmiştir.

*Belge Grafik tasarımı Sayın Ahmet Kehri tarafından sağlanmıştır.

Gelecek yıllarda çok daha fazla katılımcıyla daha çok gencimize ulaşabileceğimiz yarışmalarda birlikte olmayı diliyoruz."