Gençlerin buluşma noktası, ”Adres okuma salonu…” | MERSİN MOZAİK

Gençlerin buluşma noktası, ”Adres okuma salonu…”

Gençlerin buluşma noktası, ”Adres okuma salonu…” mersinmozaik.com

Sanat çevreleri, Özge Can Barış Meydanı’ndaki eski Cep Sineması yerini Adres Okuma Salonu benzeri kültür mekanına dönüştürülmesini istiyorlar.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz aylarda açılışını gerçekleştirdiği Kültürpark’daki Adres Okuma Salonu yoğun ilgi görüyor…

Her yaştan vatandaşın uğrayıp kitap okuyarak vakit geçirdiği Salon, özellikle gençlerin buluşma noktasına dönüştü.

Sabahları saat 09.00’dan sonra içeride okuma etkinliği sürerken, dışarıda ise salondan aldıkları içecekleriyle dışarıda sohbet eden gençler dikkat çekiyor.

Görüşlerini aldığımız gençler,”Çok güzel bir hizmet. Büyükşehir Belediyesi’ne eksiliğinin duyulduğu kültür mekânını kentimize kazandırdığı için teşekkür ediyoruz. Burası arkadaşlarla buluşma noktamız oldu. Çay, kahve ve dilediğimiz meşrubatı içerek kitap okuyabiliyoruz…”şeklinde konuştular.

 

Diğer yandan sanat çevreleri her fırsatta Mersin’de mekân sıkıntısı çekildiğini dile getirerek,”Adres Okuma Salonu’nun kent adına kazan olsa da yeterli değil. Sayıları çoğaltılmalıdır. Örneğin geçmişte Kültürpark Özge Can Barış Meydanı’nda Cep Sineması olarak hizmet veren mekân yok olmaya terk edilmiş durumda. Sahil şeridinin gözde yerinde konumlanan yapı, sergi, resim kursları ve müzik etkinliklerinin gerçekleştirileceği sanat mekânına dönüştürülse hem gençlerimize kendilerini ifade etme olanağı sağlanır hem de çevresine canlılık katacağı gibi kitleleri denize yöneltir. Unutulmamalıdır ki, deniz dışa açılım ve uygarlık kapısıdır. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i konuya duyarlılık göstermeye çağırıyoruz…"görüşlerini dile getiriyorlar.