Esnaf durgunluktan, vatandaş pahalılıktan yakınıyor… | MERSİN MOZAİK

Esnaf durgunluktan, vatandaş pahalılıktan yakınıyor…

Esnaf durgunluktan, vatandaş pahalılıktan yakınıyor… mersinmozaik.com

İkinci el giysi satıcısı," Bu işe mecburiyetten başladık. Her şeye sürekli zam geliyor, vatandaş yetiştiremiyor.  Gün geçtikçe ikinci el giysi ticareti yaygınlaşıyor. Konfeksiyonlarda fiyatla çok arttı. İki yıl önce 20-30 lira arası satılan tişörte 500 lira etiket iliştiriyorlar. Vatandaşta para yok, yoksulluk ikinci ele yöneltiyor…”

Uzun zamandan beri süren ekonomik sıkıntı gün geçtikçe daha yoğunlaşırken, dar ve orta gelir gruplarının uğrak yeri olan pazarlar da bile ürün fiyatları adeta uçuyor...

Esnaf işlerin durgunluğundan, vatandaşlar pahalılıktan yakınıyor…

Bugün Yenişehir Sosyete Pazarı çevresinde dolaştık. Pazarı gezinenlerin çoğu alışveriş yapmadan bakıp geçiyorlarmış.

Pazarcılar, dolaşanları kuru kalabalık olarak değerlendirerek işlerin durgunluğundan şikâyetçiler.

Ülkedeki ekonomik sıkıntıya paralel iğneden ipliğe, sebzeden bakliyata, konfeksiyondan kırtasiyeye peş peşe gelen zamlar vatandaşları çeşitli arayışlara yöneltiyor.

Vatandaşın fiyatların yüksekliğinden yakınmalarına üzüldüklerini belirten görüşünü sorduğumuz bir pazarcı," İnsanların alım gücü çok düştü, fiyat artışlarından bizlerde sıkıntılıyız, sattığımız ürünün yerini doldurmakta güçlük çekiyoruz. Ürünü sattığımız fiyata alamıyoruz, mutlaka zam yansıtıyorlar. Özetle fiyatlar adeta uçuyor..."dedi.

Diğer yandan geçmişte Bit Pazarı olarak anılan Zafer Çarşısı çevresindeki ikinci el giysi ve ayakkabı, mutfak malzemesi gibi ihtiyaç ürünlerini pazarlayanlar, şimdilerde kentin dört bir tarafında köşe başlarına tezgâh açarak geçim kaynaklarını sağlamaya çalışıyorlar.

Gidişatı sorduğumuz ikinci el giysi satıcısı," Bu işe mecburiyetten başladık. Her şeye sürekli zam geliyor, vatandaş yetiştiremiyor.  Gün geçtikçe ikinci el giysi ticareti yaygınlaşıyor. Konfeksiyonlarda fiyatla çok arttı. İki yıl önce 20-30 lira arası satılan tişörte 500 lira etiket iliştiriyorlar. Vatandaşta para yok, yoksulluk ikinci ele yöneltiyor. Biz burada hem satış yapıyoruz hem de özellikle ev hanımları kullanmadıkları giysileri satmak için getiriyorlar, anlaşabilirsek alıyoruz. Kazancı sorarsanız, tatminkâr değil. Toparladığımız giysilerin üzerine  parça başı bir şeyler ekleyip satmaya çalışıyoruz. Hepsi kazanç olsa neye yarar..."şeklinde konuştu.