Seçer adaletsizlikten yakındı… | MERSİN MOZAİK

Seçer adaletsizlikten yakındı…

Seçer adaletsizlikten yakındı… mersinmozaik.com

Başkan Vahap Seçer,” Eğer adaletsizlik olmasaydı çok farklı noktalara giderdi. Beni daha iyi anlamak istiyorsanız Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, İller Bankasının, Türkiye Belediyeler Birliğinin, Milli Emlak’ın tahsisleri, kredileri, hibeleri hangi belediyelere ne kadar verilmiş, oradaki oranları çıkarsanız beni daha iyi anlarsınız. Türkiye’de adaletin nasıl ayaklar altına alındığını görürsünüz…”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, planladıkları hizmetler için bütçede tanımlanan borçlanma kalemlerinin zamanında verilmemesi sonucu çalışmaların gecikerek aksadığını ifade etti.

Gazeteci Abidin Yağmur’un yaptığı geniş kapsamlı söyleşide,”Biz yasak savmak için iş yapmıyoruz. Biz eğer belediye olarak gerekli desteği görseydik Tömük’te kanalizasyon derelere akıyor. Oranın işi biterdi. Homurlu-Adanalıoğlu kanalizasyon işi biterdi…”diyen Seçer, adaletsizlikten yakındı.

Yağmur’un yönelttiği,”Bunu biraz somutlaştırsak. Mesela metro dışında ne var? Engellendi ya da gecikti diyebileceğiniz?” yolundaki soruyu Seçer,Bütçede tanımlanan borçlanma kalemleri zamanında verilseydi açtığımız yolların, bulvarların bir o kadarını açardık. Üçüncü Çevreyolu daha erken biterdi. Önceden açılanlar daha hızlı iyileştirirdik. Bütün her yeri elden geçirmemiz lazım. İddialı konuşuyorum. Mersin tarihinde böyle kaliteli bir belediyecilik hizmeti görmedi. Biz yasak savmak için iş yapmıyoruz. Biz eğer belediye olarak gerekli desteği görseydik Tömük’te kanalizasyon derelere akıyor. Oranın işi biterdi. Homurlu-Adanalıoğlu kanalizasyon işi biterdi. Mezitli içmesuyu şebekesi iflas etmiş. Daha yeni kredi görüşmeleri sonuçlandı. Bir ihaleye çıktık. 17 milyon avro maliyet beklerken şimdi 50 milyon avroyu bulmuş. Sen krediyi alana kadar Üsküdar’da sabah oldu. Tablo bu. Örnekleri çoğaltabiliriz. İsrafa açık bir hükümet var. Her tarafta inanılmaz bir israf var. Kendi yatırımlarını bitirmiyorlar. Bu otoyol yapılmaz mı yılladır. Türkiye’de öncelikli olarak yapılacak yolların başında Çeşmeli-Taşucu Otoyolu gelir. Sen limanı özelleştirmedin mi? Nasıl gidip gelecek bu araçlar? Mersin-Antalya sahil yolunu yaptım diyorsun, övünüyorsun şu kadar tünel var diye, e getiriyorsun sahil yolunu bir yerde damar patlar. Otoyol yapacaksın oraya. 6 yıl önce DSİ ile Pamukluk Barajı protokolü yapılmış. Şu an açılmış olsa herkesin su faturası düşerdi çünkü MESKİ’nin elektrik masrafı düşerdi. Örnekler çoğaltılabilir. Çok farklı projeler yapılabilirdi. Eğer adaletsizlik olmasaydı çok farklı noktalara giderdi. Beni daha iyi anlamak istiyorsanız Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, İller Bankasının, Türkiye Belediyeler Birliğinin, Milli Emlak’ın tahsisleri, kredileri, hibeleri hangi belediyelere ne kadar verilmiş, oradaki oranları çıkarsanız beni daha iyi anlarsınız. Türkiye’de adaletin nasıl ayaklar altına alındığını görürsünüz…”yanıtıyla, iddia ettiği adaletsizlikleri dile getirdi.