Bulut, “Kozan’ın Ana Caddesinde Oy İsteyecek Esnaf Bulamadı…” | MERSİN MOZAİK

Bulut, “Kozan’ın Ana Caddesinde Oy İsteyecek Esnaf Bulamadı…”

Bulut, “Kozan’ın Ana Caddesinde Oy İsteyecek Esnaf Bulamadı…” mersinmozaik.com

Bulut, “Ticaret erbabına sicil affı getireceğiz. Kira stopajını kaldıracağız. BAĞ-KUR prim borcu olsa dahi esnafın ve bakmakla yükümlü oldukları ailelerinin sağlık hakkından yararlanmasını sağlayacak net yasal düzenlemeleri yapacağız. Esnafımıza emeklilik için geriye doğru borçlanma hakkı tanıyacağız. Esnaf Destekleri Sigortası Fonu’nu kuracağız…”

-3 İş Yerinden 1’i Kepenk Kapatmış...

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, seçim çalışmaları için gittiği Adana’nın Kozan ilçesinde kepenk kapatan boş dükkanlarla karşılaştı. Seçim vaatlerini anlatacak esnaf bulmakta zorlanan Bulut, “Kozan’da 3 iş yerinden 1’i kapanmış durumda, Ramazan ayında daha çok iş yapması gereken esnaf dükkanlarına kilit vuruyor...” dedi.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, seçim çalışmaları kapsamında Adana’nın Kozan ilçesindeydi. Vatandaşların dertlerini dinleyen, seçim vaatlerini anlatan, partisine ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na oy isteyen Bulut, Kozan’ın ana caddesinde parti politikalarını anlatacak esnaf bulmakta zorlandı.

CHP’li Bulut, “Adana’nın Kozan ilçesindeyiz, burası ana cadde. Esnaf ziyaret ediyoruz. Vatandaşlara partimizi, vaatlerimizi anlatıyoruz, oy istiyoruz. Ancak konuşacak, vaatlerimizi anlatacak esnaf bulamıyoruz. Kozan’da 3 işyerinden 1’i kapanmış durumda. Esnaf böyleyse çiftçinin, işçinin, memurun, vatandaşın hali nedir? Vah ülkemin haline. Vatandaşımız 3 kuruşa muhtaç hale gelmiş durumda…” dedi.

Kepenk kapatan bir iş yerinin önünden seslenen Bulut, şöyle devam etti, “Vatandaş iş yerine gidecek para bulamıyor. Esnaf da elindeki malı satacak müşteri bulamıyor. Hal böyle olunca iş yerleri tek tek kapanmaya başladı. Bu Türkiye’deki ekonominin en temel göstergesi. Şayet bir şehirde esnaf kepenk indirmişse, iş yerini kapatmışsa, o şehirde ekonomi batmış demektir. Türkiye’yi AKP iktidarının getirdiği son durum bu. Ramazan ayında daha çok iş yapması gereken esnaf dükkanlarına kilit vuruyor…”görüşlerini dile getirdi.

Millet İttifakı iktidarında esnafa yönelik çalışmaları anlatan Bulut, “Ticaret erbabına sicil affı getireceğiz. Kira stopajını kaldıracağız. BAĞ-KUR prim borcu olsa dahi esnafın ve bakmakla yükümlü oldukları ailelerinin sağlık hakkından yararlanmasını sağlayacak net yasal düzenlemeleri yapacağız. Esnafımıza emeklilik için geriye doğru borçlanma hakkı tanıyacağız. Esnaf Destekleri Sigortası Fonu’nu kuracağız…” şeklinde konuştu.