İbrahim Yücesoy, Şirin Payzın’la seçim üzerine konuştu… | MERSİN MOZAİK

İbrahim Yücesoy, Şirin Payzın’la seçim üzerine konuştu…

İbrahim Yücesoy, Şirin Payzın’la seçim üzerine konuştu… mersinmozaik.com

Yücesoy, ”Kentimizde nükleer santrale ihtiyaç yoktur. Bir mühendis hiçbir şekilde enerji çeşidine karşı koyamaz, ancak doğru zamanda doğru yerde ve doğru konumda olmasını ister. Nükleer Enerjiye alternatif olarak Makine Mühendisleri Odası Mersin Şubesi, 1997 yılından beri Güneş Enerji Sistemleriyle ilgili sempozyumlar, sergiler, kongreler ve eğitimler organize ediyor...

Makina Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı İbrahim YÜCESOY; “Seçime Doğru Türkiye” adlı söyleşide Gazeteci Şirin Payzın’ın sorularını yanıtladı.

Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen söyleşi yoğun ilgi gördü.

Makina Mühendisleri Odası’nın kamu kurumu niteliğinde bir meslek odası olduğunu, kamu sorunları ile mesleki sorunların birbirinden ayrı tutulamayacağının altını çizerek, Mersin’de yapımına devam edilen nükleer santrallerleilgili olarak nükleer yakıtın getirildiğini ve bunun şeffaf olmadığını söyledi.

Yücesoy, nükleer enerjiye alternatif olarak Güneş Enerji Sistemlerini geliştirdiklerini belirterek,”Kentimizde nükleer santrale ihtiyaç yoktur. Bir mühendis hiçbir şekilde enerji çeşidine karşı koyamaz, ancak doğru zamanda doğru yerde ve doğru konumda olmasını ister. Nükleer Enerjiye alternatif olarak Makine Mühendisleri Odası Mersin Şubesi, 1997 yılından beri Güneş Enerji Sistemleriyle ilgili sempozyumlar, sergiler, kongreler ve eğitimler organize ediyor.

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremin Mersin’e olan etkilerini ve nasıl önlemler alınması gerektiği konusunda da TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulunda bir deprem raporu oluşturduk. Bu deprem raporun içeriğini kamuoyuyla paylaştık…” görüşlerini dile getirdi.

Üniversitelerdeki online eğitim konusuna da değinen Şube Başkanı İbrahim YÜCESOY, uygulamanın teknik bölümlerle ilgili sıkıntı yarattığına değinerek, eğitimin kalitesinin düşmesi nedeniyle yeni mezun mühendislerin işsizlik sorunları yaşadıklarının da altını çizdi.