BAŞKAN VAHAP SEÇER, METÜD’ÜN AÇILIŞINA KATILDI... | MERSİN MOZAİK

BAŞKAN VAHAP SEÇER, METÜD’ÜN AÇILIŞINA KATILDI...

 BAŞKAN VAHAP SEÇER, METÜD’ÜN AÇILIŞINA KATILDI... mersinmozaik.com

Seçer, “İstihdamda iki sektör absorbe edici rolü oynar. Biri tarım, biri tekstildir. Bu iki sektörde çok insan çalışır ama yansıması düşüktür. Siz onu yok saydığınız zaman birçok insanı sokakta işsiz görebilirsiniz. Bu insanlar, insanlık onuruna yaraşmaz ortamlarda da çalıştırılıyor..."

-SEÇER: “MERSİN’İ SARIP SARMALAYACAĞIZ...”

“İSTİHDAMDA 2 SEKTÖR ABSORBE EDİCİDİR; TARIM VE TEKSTİL...”

-“ANKARA'DAN BURAYA MÜDAHALELERİ ÖNLEYECEĞİM...”

 -“BÜTÜN İHTİSAS MESLEKLERE İHTİSAS SİTELERİ YAPALIM...”

Mersin Tekstil Üreticileri Derneği’nin açılışına katılan Başkan Vahap Seçer, iş dünyasının sorunlarını da bu sorunların çözümlerini de iyi bilen liyakatli kadrolara sahip olduklarını söyledi.

Mersin’in çok kültürlü bir kent olduğunu ve bu çok kültürlülüğünün bazıları tarafından siyasete alet edildiğini belirterek, “Mersin’i sarıp sarmalayacağız, kötülüklerden koruyacağız...” dedi.

Tekstil ve tarımın çok önemli iki sektör olduğunu ifade eden Başkan Seçer, “İstihdamda iki sektör absorbe edici rolü oynar. Biri tarım, biri tekstildir. Çok insan çalışır ama yansıması düşüktür...” dedi.

Mersin'in gelecek 10 yıllarının, kent dinamikleri ile beraber doğru bir anlayışla planlanması gerektiğini de söyleyen Seçer, “14 Mayıs'tan sonra iktidarımız durumunda ben Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Ankara'dan buraya müdahaleleri önleyeceğim” diye konuştu.

Mersin’in ve Mersin ekonomisinin gelişmesi için tüm imkanları ve kadroları ile çalışan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Tekstil Üreticileri Derneği’nin  açılışına katıldı.

“Mersin’i sarıp sarmalayacağız...”

Toroslar İlçesi’nde bulunan METÜD’ün açılış töreninde iş insanlarına hitaben bir konuşma yapan Başkan Seçer,  Mersin’in çok kültürlü bir kent olduğunu ve bu çok kültürlülüğünün bazıları tarafından siyasete alet edildiğini belirtti.

Mersin’in çok daha iyi noktalara taşınması gerektiğini söyleyen Başkan Seçer, “Mersin’de Anadolu’nun her noktasından farklı kültürlerden insanlar var. Bu farklılık bize hiçbir zaman huzursuzluk olarak yansımadı. Ne kadar kaşırlarsa kaşısınlar, ne kadar bu farklılığı; hassas noktalarına dokunarak siyasete tahvil etmek isteseler de bunda bir türlü başarılı olamadılar. Mersin bunları aşmış bir kent. Bu oyunlara düşmeyeceğiz. Mersin bunları aşmış bir kent. Bu oyunlara düşmeyeceğiz. Biz Mersin’i sarıp sarmalayacağız, kötülüklerden koruyacağız...” dedi.

“İstihdamda 2 sektör absorbe edicidir; tarım ve tekstil...”

Tekstilin ve tarımın istihdamı absorbe eden çok önemli 2 sektör olduğuna vurgu yapan Seçer, “İstihdamda iki sektör absorbe edici rolü oynar. Biri tarım, biri tekstildir. Bu iki sektörde çok insan çalışır ama yansıması düşüktür. Siz onu yok saydığınız zaman birçok insanı sokakta işsiz görebilirsiniz. Bu insanlar, insanlık onuruna yaraşmaz ortamlarda da çalıştırılıyor. Bu insanlar daha modern, sıhhi ve efektif tesislerde çalışabilecek. Biz bu işi Mersin’de pekâlâ yapabiliriz” diye konuştu.

Ek küçük resmi

“Bütün ihtisas mesleklere ihtisas siteleri yapalım...”

Bütün ihtisas mesleklere ihtisas siteleri yapılması gerektiğini söyleyen Başkan Seçer, tekstil işverenlerinin bu konuda iş birliği yapmaları gerektiğine dikkat çekti. Seçer, “Çünkü sermayedar olan onlar. Ayrıca devlet kurumları elini taşın altına koyacak. Belediye imarını yapacak, Milli Emlak yerini tahsis edecek. Varsa belediye imkanlarını seferber edecek, oraya altyapı götürecek. Sadece tekstilcilere değil, bütün ihtisas meslek kollarına ihtisas siteleri yapalım. Belediyelerin böyle geniş arazileri yok. Geniş arazileri olan Hazine’dir, Milli Emlaktır...” diye konuştu.

“Yüzlerce dönüm arazi kişiye değil, kamuya tahsis edilmeli...

Sektör için arazilerin tahsis edilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Seçer, “Bu yüzlerce dönüm araziler kamuya tahsis edilmeli, kişiye değil. Belediyenin bir talebi varsa belediyeye, bir odanın, derneğin, meslek grubunun talebi varsa tahsis edin ki orada bütün bir nüfus yararlansın. Bunu sağlayamıyorsak işverenler olarak güç birliği yapılması lazım...” şeklinde konuştu.

“Masa başında iş bitirme dönemini sona erdireceğim...”

CHP’nin 14 Mayıs’ta iktidar olması durumunda merkezi hükümet marifetiyle yapacakları hizmetleri anlatan Başkan Seçer, “14 Mayıs'tan sonra iktidarımız durumunda ben Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Ankara'dan buraya müdahaleleri önleyeceğim. Ankaradan; buranın bilgisi olmadan masa başında iş bitirme dönemini sona erdireceğim. Bunun anlamı büyüktür. Çevre Şehircilik Bakanlığı; yerel yönetimlerden, yerel aktörlerden bağımsız düzenleme yapamaz. Burada Hazine arazisini tahsis ederken yerel görüşünü almadan bunu yapamaz. Biz bu süreçleri yaşadık. Dolayısıyla eğer güzel güzel ihtisas bölgeleri, sanayi siteleri kuracaksak mutlaka merkezi hükümetin eli değecek. Yerel yönetimlerde başta Büyükşehir samimi olarak emek sarf edecek.  Altyapısını yapacak, imar düzenlemesini yapacak...” dedi.

“Meslek edindirme kurslarımız var; iş birliği yapalım...”

Liyakatli, alanında uzman çalışan bulmanın zor olduğunu ifade eden Başkan Seçer, Büyükşehir bünyesinde bulunan meslek edindirme kurslarından bahsederek, “Bizim MERCEK’te kurslarımız var. Birini de Tırmıl’da Ticaret ve Sanayi Odası’yla beraber yaptık, Yenişehir’de var. Bizim tekstil kursumuz, dikiş kursumuz var. Gelin overlokçu, stilist yetiştirelim. Ne istiyorsanız beraber iş birliği yapalım. Bizim şu anda faal meslek edindirme kurslarımız var. Örneğin belediyede neye ihtiyaç var o kursa gönderiyoruz? Sertifika alıyor ustalaşıyor. Şoförse şoför, elektrik ustasıysa elektrik ustası belediyeye işe alıyoruz. Bu konuda iş birliğine açığız...” ifadelerine yer verdi.

“Kariyer Merkezimizle beraber çalışın...”

METÜD üyelerine Büyükşehir Belediyesi’nin Kariyer Merkezi ile irtibatta olmalarını öneren Başkan Seçer, “Beraber çalışın. Çok değerli çalışmalar yapıyoruz. İşverenle iş arayanı buluşturuyoruz. Bunlara kurs veriyoruz. Kariyer Merkezi’mizin böyle bir özelliği var. İş arayan çocuklara seminerler veriyor, kurslar veriyor, özelliklerini açığa çıkarıp onlara iş buluyorlar...” dedi.

Ek küçük resmi