Özkan’dan 1 Mayıs açıklaması… | MERSİN MOZAİK

Özkan’dan 1 Mayıs açıklaması…

Özkan’dan 1 Mayıs açıklaması… mersinmozaik.com

A.Galip Özkan,”Ülkemizde emek alanındaki ideal ölçülerde değil, maalesef sendikalar da bölünerek işlevsizleşiyorlar. Kamuoyuna yansıyan verilere göre yaklaşık 16 milyon 500 bin işçiden sadece 2 milyon 400 bini sendikalı, oran yüzdeye vurulduğunda 14,5 düzeyinde. Oysa 1990’lı yıllarda sendikalaşma yüzde 50’lerin çok üzerindeydi; artı bu kadar çok sendikal örgüt yoktu. Sendika sayısı arttıkça, örgütlenme oranı düşmesi tesadüf değildir…”

Sosyal Demokrasi Derneği Mersin Şubesi Başkanı Ali Galip Özkan, emeğin ve emekçinin yok sayıldığı süreçten geçildiğini söyledi.

1 Mayıs Bahar Bayramı’na yönelik Mersin Mozaik’e değerlendirmede bulunan Özkan,  Yurt genelinde yaklaşık 2 milyon 300 bin sendikalı işçinin bulunduğunu belirterek,”Ülkemizde emek alanındaki ideal ölçülerde değil, maalesef sendikalar da bölünerek işlevsizleşiyorlar. Kamuoyuna yansıyan verilere göre yaklaşık 16 milyon 500 bin işçiden sadece 2 milyon 400 bini sendikalı, oran yüzdeye vurulduğunda 14,5 düzeyinde. Oysa 1990’lı yıllarda sendikalaşma yüzde 50’lerin çok üzerindeydi; artı bu kadar çok sendikal örgüt yoktu. Sendika sayısı arttıkça, örgütlenme oranı düşmesi tesadüf değildir. Biz Sosyal Demokrasi Derneği olarak olayın farkındayız. Yarın 1 Mayıs, ancak yaşam koşulları çağdaş koşullarda olan emekçiler bayramlarını buruk geçirecekler. 14 Mayıs seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı seçilip Millet İttifakı’nın da iktidar olmasıyla birlikte yaşamın tüm alanlarında geçek anlamda bahar havası esecektir. Bu duygularla başta emekçiler olmak üzere tün çalışanların 1 Mayıs Bahar Bayramını kutluyoruz…” görüşlerini dile getirdi.