Mersin Kılıçdaroğlu’nu Kucakladı... | MERSİN MOZAİK

Mersin Kılıçdaroğlu’nu Kucakladı...

Mersin Kılıçdaroğlu’nu Kucakladı... mersinmozaik.com

Kılıçdaroğlu,”Mersin’i bu bölgenin en güçlü kentlerinden birisi haline getireceğiz. Orta Anadolu’nun bütün sanayi kentleri demiryollarıyla Mersin’e ve İskenderun’a bağlayacağız. Fabrikada üreten sanayici demiryolu ile Mersin’e veya İskenderun limanlarına geldiği zaman ek bir ücret ödemeyecek. Bütün lojistik harcamalarını biz karşılayacağız. Böylece önümüzdeki 5 yıl içerisinde yaklaşık 850 bin yeni istihdam alanı yaratacağız. 5 yıl içinde İstanbul’un nüfusu yaklaşık 2,5 milyon azalacak. Bu bölge özel ekonomi bölgesi olacak, bu bölgeyle ilgili özel yasa çıkacak. Dolayısıyla Akdeniz havzası Türkiye’nin ürettiği en güçlü havza haline gelecek…”

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Mansur Yavaş'ın katıldığı mitingde,  mahşeri kalabalık alanı doldururken, ara sokaklarda bile boş yer kalmadı...

Mansur Yavaş'tan sonra alanda toplanan katılımcılara yapacaklarını anlatan Kılıçdaroğlu, karamsar gönüllere umut aşıladı...

Millet İttifakının Cumhurbaşkanı  Kemal Kılıçdaroğlu,"Mersin değişime hazır mısın..” diyerek başladığı konuşmasında özetle şu görüşleri dile getirdi:

Cumhurbaşkanı seçilir seçilmez ilk işim emeklilere Kurban Bayramı’nda 15 bin lira ikramiye vermek olacak. Parayı nerden bulacağımı soruyorlar. Bay Kemal devlette çalıştı yıllarca. Bütçeyi kim yapar? Siyasi otorite. Siyasi otorite parayı nereye uygun görürse ona verir. Onlar gibi beşli çeteye değil esnafa çiftçiye dağıtacağım ben.

Birlikte değiştireceğiz. Birleşe birleşe değişeceğiz. Bir otoriter yönetimi demokratik yollarla değiştireceğiz. 5 milyon 300 bin genç gidecek, otoriter yönetimi değiştirecek. Dünya siyaset tarihi bunu yazacak. Dünya gençliği için de örnek olacaksınız. Türkiye’ye umudu getireceğiz, Türkiye’ye bereketi ve huzuru getireceğiz. Ve sevincimizi büyün dünyayla paylaşacağız. Biz ülkemize demokrasiyi getirdik diye haykıracağız. Bütün dünya bunu duyacak.

Sizler gibi mütevazı yaşayacağım. Saraylarda gözüm yok, Gazi’nin Çankaya’sında oturacağım. İnsanları ayırdılar. Herkesin kimliği benim başım üstüne. Herkesin dini benim başım üstüne. Evde çocuk aç mı? Ben onla ilgileneceğim. 3-5 maaş, 10-15 yerden aylık alan olmayacak, bunları bitireceğim. Söz verdim yapacağım. Onlar gibi beşli çeteye değil esnafa çiftçiye dağıtacağım. Anneler ekonomik krizi en çok siz hissediyorsunuz mutfakta, pazarda siz görüyorsunuz. Anneler siz merak etmeyin, beslenme çantalarını dolduracağız, okulda beslenecekler. Ne yiyecek diye düşünmeyin. Bütün köy okullarını yeniden açacağız ve Cumhuriyet’in 100. yılında 100 bin öğretmen atayacağız. Depremzedeleri en çok kucaklayan Mersinliler, size sadece benim değil, Türkiye’nin minnet borcu var. 350 bin depremzedeyi kucakladınız, onların dertleriyle dertlendiniz, onların sorunlarını çözmek için çaba harcadınız. Dolayısıyla sadece Türkiye’ye değil, aslında dünyaya önemli bir dayanışma örneği verdiniz. 350 bin kişi geldi burada sizlerle beraber yaşadı ve siz onları kucakladınız. Mersin’i bu bölgenin en güçlü kentlerinden birisi haline getireceğiz. Orta Anadolu’nun bütün sanayi kentleri demiryollarıyla Mersin’e ve İskenderun’a bağlayacağız. Fabrikada üreten sanayici demiryolu ile Mersin’e veya İskenderun limanlarına geldiği zaman ek bir ücret ödemeyecek. Bütün lojistik harcamalarını biz karşılayacağız. Böylece önümüzdeki 5 yıl içerisinde yaklaşık 850 bin yeni istihdam alanı yaratacağız. 5 yıl içinde İstanbul’un nüfusu yaklaşık 2,5 milyon azalacak. Bu bölge özel ekonomi bölgesi olacak, bu bölgeyle ilgili özel yasa çıkacak. Dolayısıyla Akdeniz havzası Türkiye’nin ürettiği en güçlü havza haline gelecek.