Mezitli Belediye Başkanı Tarhan, “Toplu Konut Projeleri uygun yerlere yapılsın…” | MERSİN MOZAİK

Mezitli Belediye Başkanı Tarhan, “Toplu Konut Projeleri uygun yerlere yapılsın…”

Mezitli Belediye Başkanı Tarhan, “Toplu Konut Projeleri uygun yerlere yapılsın…” mersinmozaik.com

Tarhan,” Esenbağlar Mahallemizdeki toplu konutta yaşayan vatandaşlarımızın ciddi sıkıntıları var. Çünkü çevresinde imar yolları yok. Eğer TOKİ yapılacaksa uygun yerlerde yapılsın istiyoruz…”

Hazine arazilerindeki ağaç kesimlerinden yakınan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Bozön Mahallesi’ndeki TOKİ’nin Kamulaştırma Uygulamasına karşı halkında bilgi verdi.

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Bozön Mahalle Muhtarı Veli Göknur, Çankaya Mahalle Muhtarı Bülent Ballı, belediye meclis üyeleri, Mezitli Belediyesi gönüllüleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı toplantıda konuşan Tarhan yetkilileri uyardı.

Toplu konuta karşı olmadıklarını vurgulayan Başkan Tarhan, “Bugün burada yanlışlıklar olmaması adına toplandık. Benim görevim kent ile ilgili olan her konuda vatandaşımızı doğru bilgilendirmektir. Bozön Mahallemizde TOKİ tarafından yaptırılacak konut alanıyla ilgili daha önce Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle 55 dönümlük alan orman arazisi sınırları dışına çıkartıldı. Daha sonra bu alan 250 dönüme çıkartıldı. Bunun içerisinde 77 dönümü özel şahıslara aittir. Hatta bir kısmının içerisinde imarlı yapı var ve bazı arsalarda imara müsait durumdadır. Şunun altını özellikle çizmek istiyorum; bizler toplu konuta karşı değiliz. Maalesef bazı odaklar bunu bu şekilde yönlendirmek istiyorlar. Mezitli ölçeğinde daha önce deyaşadık. Esenbağlar Mahallemizde emeklilerimiz için yapılan toplu konuta tabi ki karşı çıkmayacaktık. Fakat o dönem yer bakımından yanlışlık olduğunu söyledik. Yapmayın demedik, aynı bölgelerde fakat farklı yerlere yapılsın istedik. Şiddetli yağmurlar yağdığında yapılan evlerin sular altında kalacağını söyledik. Maalesef bizi dinleyen olmadı. Ve şu an da Esenbağlar Mahallemizdeki toplu konutta yaşayan vatandaşlarımızın ciddi sıkıntıları var. Çünkü çevresinde imar yolları yok. Eğer TOKİ yapılacaksa uygun yerlerde yapılsın istiyoruz…”ded