Pazarın gündemi zamlar... | MERSİN MOZAİK

Pazarın gündemi zamlar...

Pazarın gündemi zamlar... mersinmozaik.com

İleri yaştaki bir vatandaş, "Ben asgari ücretin iki katı aylık lıyorumdum, şu anda asgari ücretin gerisine düştü. Ne yapacağımızı şaşırdık. İğneden ipliğe herşeye zam geliyor. Ölsek de kurtusak..."

Memur ve emekli maaşlarının artışına paralel vergi ve harçlara yapılan güncelleme esnaf kesiminde adeta paniğe yol açtığı gözleniyor.

Semt pazarları esnafı müşteriden çok maliyetlerin altından nasıl kalkacağını düşünüyor. Kimileri eleman çıkarma hesabı yaparken, kimileri de ürünlere yansıyacak maliyetin işleri düşüreceği kaygısında.

Bugün konuyla ilgili görüşünü aldığımız pazarcı esnafı, sıkıntıyı atlamkata güçlük çekeceklerini belirterek,"Yapılan açıklamlar tüm şevkimizi kırdı. Gün kurtarmakta zaten zorlanıyorduk, vergi ve harçlara yapılan artışlar tuzu biberi oldu. Devlet kaşıkla verip kepçeyle alıyor. Biz günlük giderleri karşılayamazken, tüm vergi ve harç kalemleri adeta katlandı. Artışları ürünlere yansıtsak işler düşecek, zam yapmazsak çarkı dödüremeyeceğiz. Çalışanları azaltıp maliyeti fiaylara yansıtmaktan başka çıkar yol yok..." görüşlerini dile getirdiler.

Diğer yandan maaşlarına bekledikleri oranda zam yapılmayan emekliler tepkili...

35 yıl çalışıp emekli olan ileri yaştaki bir vatandaş,"Ben asgari ücretin iki katı aylık lıyorumdum, şu anda asgari ücretin gerisine düştü. Ne yapacağımızı şaşırdık. İğneden ipliğe herşeye zam geliyor. Ölsek de kurtusak..."diyerek çarsziliğini dışa vurdu.