ATGİRMEZ KADIN VE ÇOCUK ATÖLYESİ, KADINLARA UMUT OLMAYA DEVAM EDİYOR... | MERSİN MOZAİK

ATGİRMEZ KADIN VE ÇOCUK ATÖLYESİ, KADINLARA UMUT OLMAYA DEVAM EDİYOR...

ATGİRMEZ KADIN VE ÇOCUK ATÖLYESİ, KADINLARA UMUT OLMAYA DEVAM EDİYOR... mersinmozaik.com

Nesrin Fırıncıoğulları, “Burada kadınlarımıza pul-boncuk işlemelerle, abiye, gece kıyafeti, nikah kıyafeti, gelinliklerin süslemesini öğretiyoruz. Buraya katılan kadınlar, kurs bitiminde bir meslek sahibi oluyorlar. Verdiğimiz eğitimlerle, istedikleri takdirde evlerinde çalışarak kendi geçimlerini sağlayacak düzeye getiriyoruz...”

-BİR TARAFTA ÇOCUKLAR, BİR TARAFTA ANNELERİ EĞİTİM ALIYOR...

-DEZAVANTAJLI BÖLGEDE YAŞAYAN KADINLAR BÜYÜKŞEHİR’İN AÇTIĞI ATÖLYEDE MESLEK SAHİBİ OLUYORLAR...

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı olan Tarsus Günyurdu Mahallesi’ndeki Atgirmez Kadın ve Çocuk Atölyesi’nde hem çocuklara, hem de annelere yönelik eğitim çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Atölyede, Halk Eğitim Merkezi ile yapılan işbirliği ile kadınlara yönelik ‘Meslek Edinme Kursu’ açıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı olan Tarsus Günyurdu Mahallesi’ndeki Atgirmez Kadın ve Çocuk Atölyesi’nde hem çocuklara, hem de annelere yönelik eğitim çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Dezavantajlı bölgelerde açtığı sosyal tesislerle vatandaşlara umut ışığı olan Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin örnek çalışmalarından olan Atgirmez Kadın ve Çocuk Atölyesi’nde, kadınlara yönelik ‘Meslek Edinme Kursu’ açıldı.

Çocukların en iyi şekilde eğitim aldıkları Atgirmez Kadın ve Çocuk Atölyesi’nde, anneler ise Halk Eğitim Merkezi ile yapılan işbirliği protokolü kapsamında gelinlik ve abiye kıyafet süsleme, payet pul işleme, tepsi süsleme ve dikiş konusunda eğitim alıyorlar.

Ek küçük resmiEk küçük resmi

İmkanların kısıtlığı nedeniyle bu tip kurslar için kent merkezine gidip-gelemeyen kadınlar için fırsat sunan Atgirmez Kadın ve Çocuk Atölyesi’nde verilen eğitimleri başarıyla tamamlayanlar, bir taraftan boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirirken, diğer taraftan da aile ekonomilerine katkı sağlayabilecek becerileri kazanıyorlar.

Yaklaşık 3 yıldır faaliyette olan ve yine kadınlara verdiği okuma-yazma kursu ile önemli faaliyetlere imza atan Atgirmez Kadın ve Çocuk Atölyesi; çocukların da el becerilerini geliştirmelerine, eğitim hayatında daha başarılı olabilmelerine ve düzenlenen gezilerle de yaşadıkları bölgeyi tanımalarına olanak sağlıyor.

Canbolat: “Atölyeden hem kadınlar, hem de çocukları faydalanıyor...”

Kadın atölyesinde dikiş, nakış, kıyafet süsleme, gelinlik süsleme, gece kıyafeti hazırlama ile makrome eğitimleri, maskot, bileklik gibi geri dönüşümlerden elde edilen ürünlerle ilgili Meslek Edindirme Kursu verildiğini belirten Atgirmez Kadın ve Çocuk Atölyesi Birim Sorumlusu Ela Canbolat, “Kursiyerlerimiz burada hem meslek edinirken, hem de ekonomik olarak kazanç elde ediyorlar. Çocukları da çocuk atölyesinde hem akademik, hem de sosyal anlamda etkinliklerden faydalanıyorlar. Bunun yanı sıra hem kadınlara, hem de çocuklara yönelik kültürel faaliyetler gerçekleştirmekteyiz. Belirli gün ve haftalarda; müzeler, ören yerleri, tiyatro, sinema ve sergi ile çeşitli etkinliklere, çocuklarımız aileleri ile birlikte katılım sağlıyorlar...” dedi.

Ek küçük resmiEk küçük resmi

Fırıncıoğlulları: “Buraya katılan kadınlar, kurs bitiminde bir meslek sahibi oluyorlar...”

Halk Eğitim Merkezi Usta öğreticisi olan ve Atgirmez Kadın ve Çocuk Atölyesi’nde kadınlara eğitim veren Nesrin Fırıncıoğulları, “Burada kadınlarımıza pul-boncuk işlemelerle, abiye, gece kıyafeti, nikah kıyafeti, gelinliklerin süslemesini öğretiyoruz. Buraya katılan kadınlar, kurs bitiminde bir meslek sahibi oluyorlar. Verdiğimiz eğitimlerle, istedikleri takdirde evlerinde çalışarak kendi geçimlerini sağlayacak düzeye getiriyoruz...” ifadelerini kullandı.

Kursiyer Nimet Karaçalı: “Kendi paramı kendim kazanmak istiyorum...”

Eşinin, tarlada çalışmasını istemediği 4 çocuk annesi Nimet Karaçalı, “Eşim beni tarlaya bırakmıyor. Ben de kendi paramı kendim kazanmak istiyorum. Eşimin eline bakmak istemiyorum. Ben buraya atölyeye geliyorum. Bize bu imkanı sağladığı için Vahap Seçer’e çok teşekkür ediyoruz. Ben burada atölyeye gelirken, çocuklarımı da Çocuk Atölyesi’ne yolluyorum...” diye konuştu.

Kursiyer Fatma Kaya: “Buradan merkeze gitme gibi bir imkanımız yok...”

Gelin olarak geldiği Atgirmez’de verilen bu hizmetten dolayı çok memnun olduğunu kaydeden Fatma Kaya da, “Bu köye gelin olarak geldim. Burada yapacağım bir iş yok. Tarlaya gidip akşama kadar çalışamam. Daha önce de geldim, makromeyi öğrendim. Merkeze gitme gibi bir imkanımız yok. Buraya gelip günde 1-2 saat çalışıyorum. Umarım sonrasında bir kazanç da elde ederim. 3 çocuğum var ve onlar da atölyeye geliyorlar...” dedi.

Ek küçük resmiEk küçük resmi