Prof. Dr. Remzi Yağcı Kazı Başkanlığından alındı… | MERSİN MOZAİK

Prof. Dr. Remzi Yağcı Kazı Başkanlığından alındı…

Prof. Dr. Remzi Yağcı Kazı Başkanlığından alındı… mersinmozaik.com

Yağcı, “Kazılarda bütçe kısıtlı. Yılda 1 ay çalışabiliyorsunuz. Bütçe yetersizliği nedeniyle yerine göre 4 işçiyle çalıştık. Ayrıca bölgede kamulaştırma sorunu var. Bu nedenle beklenen hızda ilerlemiyor. Kazıların bir üniversite projesi olması lazım..."

1999 yılından beri Mezitli Viranşehir Soli Pompeipolis kazılarını yürüten Prof. Dr. Remzi Yağcı’nın Kazı Başkanlığı görevinden alındığı öğrenildi. 

Kısıtlı olanaklara karşın özveriyle çalışan Yağcı’nın görevden alınması kültür ve sanat çevrelerinde tepkiyle karşılandı.

Geçen yıl Pompeipolis Antik Limanı kazılarına da başlayan Yağcı, daha önceki yaptığı açıklamalarda, kazının geniş alana yayılıp kalıntıların günışığına çıkarılması durumunda bölgenin dikkate değer Açıkhava Müzesi olacağını dile getirip ilgilileri gerekli şartları sağlamaya çağırmıştı.

Durumdan Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan aldığını bir yazıyla haberdar olduğunu belirten Yağcı’nın, “Kazılarda bütçe kısıtlı. Yılda 1 ay çalışabiliyorsunuz. Bütçe yetersizliği nedeniyle yerine göre 4 işçiyle çalıştık. Ayrıca bölgede kamulaştırma sorunu var. Bu nedenle beklenen hızda ilerlemiyor. Kazıların bir üniversite projesi olması lazım. Bu bir kurtarma kazısı değil. O nedenle Müze Müdürlüğünün değil bir üniversitenin bu kazıları yürütesi gerekir…” görüşlerini paylaştığı öğrenildi.

Diğer yandan Yağcı’nın görevden alınmasının yürütülen kazıları olumsuz yönde etkileyeceğini savunan kültür sanat çevreleri olaya tepki gösterdiler.