Vahap Seçer,”Geçmişte Kalmamalıyız…” | MERSİN MOZAİK

Vahap Seçer,”Geçmişte Kalmamalıyız…”

Vahap Seçer,”Geçmişte Kalmamalıyız…” mersinmozaik.com

Seçer,” Cumhurbaşkanı adayımızı seçtiremedik. Ortada da böyle bir gerçek var. Ama orada kalırsak 8 ay sonraki yerel seçimlerde başarısızlık olamayız. 11 Büyükşehir Belediyesi önemli bir güçtür. Biz bunu sürdürmek zorundayız. Sürdüreceğiz de.  Üzerine biz il katalım. Balıkesir kazanılabilir. Manisa, Denizli kazanılabilir. 3 ilçe belediyemiz var Mersin’de. Göreceksiniz yeni ilçe belediyeleri kazanacağız. İttifak olur olmaz onu bilemeyiz…”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, katıldığı yerel televizyon kanallarının ortak yayınında seçim sonrası Cumhuriyet Halk Partisi’nde yanşan gelişmelere yönelik görüş ve düşüncelerini açıkladı.

Ortada olağanüstü durumun olmadığını, tüzük gereği kurultayın zaten yapılması gerektiğini kaydeden Seçer, özetle şu görüşleri dile getirdi:

 CHP’nin kurultay sürecinin ve genel başkanlık tartışmalarının sorulması üzerine Seçer,“Cumhuriyet Halk Partisi’nin tüm kongreleri heyecanlıdır. Diğer partilerde kurultaylar olur, başkanlar değişir, kimsenin sesi çıkmaz, bizde ise kıyamet kopar. Seçim bitti, CHP oylarını artırarak çıktı. Başarı kısmidir. Neticede iktidar olamadınız. İktidar ne yaptı? Ak Parti 6 puan kaybıyla kendini muhafaza etti. MHP yüzde 7 beklerken 10 puan alınca zafer kazanmış gibi oldu. Türkiye ölçeği böyle. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kurulan ittifaklar sayın cumhurbaşkanını yeniden seçtirdiği için bütün tartışmaları örttü. Oysa 6 puan kaybetmiş. Benim işaret etmek istediğim konu şu: Her şey CHP üzerinden tartışılıyor. Bizim tüzük gereği zaten kurultay zamanımız gelmişti. Efendim çok çekişmeli geçecek. Geçecek tabi. Bırakın geçsin. Gayriahlâkî olmasın, siyasi etik çerçevesinde kalsın, partimizi, siyasetçilerimizi yıpratmasın, çekişmeli geçsin. Genel başkan olmak isteyen varsa, çıkar aday olur. Kurultay orada, delegeler orada. Değişim, değişim deniyorsa böyle olur. Böyle devam ediliyorsa buna kurultay karar verir, delegeler karar verir. Seçim bitmiştir, dünya başımıza yıkılmamıştır. Çok üzülmüşüzdür. Topluma üzüntü yaşatmışızdır. Belki de travma yaşamıştır. Çünkü biz inandırdık. Ama sonuçta cumhurbaşkanı adayımızı seçtiremedik. Ortada da böyle bir gerçek var. Ama orada kalırsak 8 ay sonraki yerel seçimlerde başarısızlık olamayız. 11 Büyükşehir Belediyesi önemli bir güçtür. Biz bunu sürdürmek zorundayız. Sürdüreceğiz de.  Üzerine biz il katalım. Balıkesir kazanılabilir. Manisa, Denizli kazanılabilir. 3 ilçe belediyemiz var Mersin’de. Göreceksiniz yeni ilçe belediyeleri kazanacağız. İttifak olur olmaz onu bilemeyiz…