Mamure Kalesi korunacak… | MERSİN MOZAİK

Mamure Kalesi korunacak…

Mamure Kalesi korunacak… mersinmozaik.com

Taşınmaz Kültür varlıklarının gerektiği ölçüde korunup değerlendirilmediğini sık sık gündeme getiren kültür sanat çevereleri, koruma  kararını olumlu gelişme olarak değerlendiriyor.

Anamur’da üç bölge korunacak bölge ilan edildi.

Edinilen bilgiye göre, 29 Temmuz 2023 tarih, 32263 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle başta Mamure Kalesi olmak üzere, Dragon Çayı ve Pullu Ormanı kesin koruma altına alındı.

İlgili Karanamede,”Mersin İli, Anamur İlçesi sınırları içerisinde bulunan Mamure Kalesi, Dragon Çayı ve Pullu Ormanı (Mer 18) Doğal Sit Alanının koruma statüsünün yeniden değerlendirilmesi sonucunda, ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanın kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine, 1 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 109’uncu maddesi gereğince karar verilmiştir.” ifadesine yer verildi.

Diğer yandan Taşınmaz Kültür varlıklarının gerektiği ölçüde korunup değerlendirilmediğini sık sık gündeme getiren kültür sanat çevereleri, koruma  kararını olumlu gelişme olarak değerlendiriyor.