Yıldız, “Yağmaya dur diyelim…” | MERSİN MOZAİK

Yıldız, “Yağmaya dur diyelim…”

Yıldız, “Yağmaya dur diyelim…” mersinmozaik.com

Yıldız, "Bu günlerde Erdemli’de güneş saat 20.00 gibi batıyor. Sultan koyunda ise saat 18.00 de, bu binalardan dolayı. Ez cümle başka Mersin yok, başka Erdemli yok. Bu yağmaya dur diyelim..."

Son yıllarda tarımdan uzaklaşılmasına paralel yurt genelinde egemen olan betonun kutsanmışlığı, Mersin’e de yansıyor...

Kentin merkezindeki tarihi taşınmaz kültür varlıkları yok olmaya terk edilirken, kıyıdan Toroslara uzan alanlar hızla betona bezeniyor...

Tarım alanlarının imara açılması belediye meclislerinden engelsiz geçiyor...

Tek tük çıkan muhalif sesler ise dikkate alınmıyor...

Sahilin 30 katlı canavar binalarla doldurulmasına tepki gösteren Mersin  Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Abdurrahman Yıldız, Erdemli Sultan Koyu'’nun saat 18.00’ akşam güneşinden yoksun kaldığını dile getiriyor.

Abdurrahman Yıldız sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda,"08.08.2023 tarihli belediye meclisi oturumunda anlatmaya çalıştığım işte buydu. Burası Erdemli ilçemizin Sultan koyu olarak bilinen dünyalar güzeli plajı. Eşi benzeri olmayan tarihi, turistik özellikleri var. Bu 30 katlı canavar binalarla, Sultan koyu arasında sadece D400 karayolu var. Yani hilkat garibesi binalar neredeyse koyun içine yapılmış. Ve muhtemelen tarihi değerlerin üstüne. Bu günlerde Erdemli’de güneş saat 20.00 gibi batıyor. Sultan koyunda ise saat 18.00 de, bu binalardan dolayı. Ez cümle başka Mersin yok, başka Erdemli yok. Bu yağmaya dur diyelim..."diyerek, koamuoyunu duyarlılığa çaırdı.