Vali Pehlivan Mersin Uluslarası Müzik Festivali’nde… | MERSİN MOZAİK

Vali Pehlivan Mersin Uluslarası Müzik Festivali’nde…

Vali Pehlivan Mersin Uluslarası Müzik Festivali’nde… mersinmozaik.com

Programda, Vali Pehlivan ve protokol üyeleri tarafından Ecmel Neva Bildik’e Prof. Dr. Nevit Kodallı Genç Yetenek Ödülü, Yalçın Tura’ya Sanat Ödülü ve Selma Yağcı’ya Kent Ödülü takdim edildi.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, eşi Yıldız Pehlivan’la birlikte, “Müzik, insanlığın uluslararası dilidir” ilkesinden yola çıkarak, kent, bölge, ülke ve tüm insanlığın, evrensel müzikle buluşmasını sağlamak amacıyla bu yıl 21.’si düzenlenen Uluslararası Mersin Müzik Festivali açılış konserine katıldı.
Mersin Kültür Merkezi konser salonunda gerçekleştirilen festivalin açılışında sahne alan Trompet sanatçısı Lucienne Renaud Vary ile Başkent Quartet grubunun sunduğu  konser, salonu dolduran izleyiciler tarafından beğeniyle karşılandı.
İlki 2002 yılında gerçekleştirilen ve bu yıl 22-24 Eylül 2023 tarihleri arasında 21.’si düzenlenen Uluslararası Mersin Müzik Festivali açılış konserinde, bir konuşma yapan Vali Pehlivan; “21 yıllık bir serüvene bir yıl pandemide ara vermek zorunda kalınmış ama 20 yıl boyunca çeşitli etkinliklerle devam etmiş olan bir festivaldeyiz. 106’sı uluslararası olmak üzere 288 etkinlik yapılmış. İlimizin sadece merkezinde değil, birçok ilçesinde de 30’un üzerinde etkinlik gerçekleştirmiş. Yarışmalar düzenlenerek bu yarışmalarda Türk müziğine 30’a yakın beste kazandırılmıştır.  Müzik Festivali, bu sene deprem nedeniyle ertelendi zorunda kalındı. Çünkü ortak acılar yaşadık ve bu acıları paylaşarak azaltmaya, yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz. Bu yıl sadeleştirilerek, Mayıs’ta değil Eylül sonu itibariyle yapılan Festival’in teması içinde  yardımlaşma ve dayanışma yer alıyor. 22-24 Eylül 2023 tarihleri boyunca çeşitli etkinliklerin yapılacağı festivalde ilk günden bugüne kadar emeği geçen başta Kültür ve Turizm Bakanlığımız olmak üzere emeği geçen bütün kişi ve kurumlara, iştirak eden sanatçılara,müzisyenlere teşekkür ediyorum.” dedi.