Vali Pehlivan, Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri Fuarı’nda… | MERSİN MOZAİK

Vali Pehlivan, Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri Fuarı’nda…

Vali Pehlivan, Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri Fuarı’nda… mersinmozaik.com

Programa; Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Başkan Yardımcısı Evren Başar, Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy, kurum müdürleri ve çok sayıda ziyaretçi katıldı.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla 2021 yılında başlayan ve gençlerimiz ile Devletimiz arasındaki etkileşimi artırmak ve aralarında bir gönül bağı kurmak amacıyla Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın koordinasyonunda, Mersin Valiliğimizin işbirliğinde Mersin’de gerçekleştirilen “Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri” etkinliğini ziyaret etti.
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, CNR Expo Yenişehir Fuar alanında düzenlenen ve iki gün sürecek olan “Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri” etkinlik alanını ve 40 ayrı kurum tarafından kurulan stantları tek tek ziyaret etti.

Vali Pehlivan, yaptığı açıklamada benzer etkinliklerin önemine dikkat çekerek,“Mersin olarak 18. Devlet Teşvikleri Tanıtım günlerine ev sahipliği yapıyoruz. Öncelikle böyle önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmanın memnuniyetini ve mutluluğunu yaşıyoruz.
Burada 40’a yakın kamu kurum ve kuruluşu var. Her kurum kendi standını kurmuş durumda. Bu kuruluşların kendi konularında uzman görevlileri de burada bulunuyor. Özellikle gençlerimize ve halkımıza açık bir etkinlik yapılıyor. Temel amaç, adından da anlaşılacağı gibi, özellikle de kariyer ve iş arayışı içerisinde olan gençlerimize Devletimizin A’dan Z’ye sağlamakta olduğu teşvikleri tanıtmaktır.
Buraya gelen gençlerimiz hem ilgili kurumu biraz daha yakından tanıyorlar, hem de o kurumun sunmuş olduğu teşviklerden, avantajlardan, projelerden ve desteklerden haberdar oluyorlar. Şu anda Savunma Sanayinin standında bulunuyoruz. Ülkemiz, bu alanda %80 yerlilik ve millilik oranını yakalamış durumdadır. Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde, çok kapsamlı ve büyük çalışmalar yapılıyor. Bütün Bakanlıklarımız, bütün kamu kurum ve kuruluşlarımız gerekli çalışmaları kendi uzmanlık alanında devam ettiriyor. Gençlerimiz teknoloji alanındaki çalışmalara her geçen gün daha fazla ilgi gösteriyor.
Gençlerimiz okullara giderek ilgi alanlarına göre eğitimler alıyorlar. Devamında elbette ki aldıkları eğitime uygun işler bulmak istiyorlar. En temel arzularından biri güzel bir kariyer yapmak. Bunun için de belli staj programlarına girmeleri gerekiyor. Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri’nin bir amacı da staj yapmak isteyen ve bunu arzu eden gençlerimize olanak sunmaktır. Gençlerimizin bir kısmı kamu birimlerde çalışmak istiyor. Bu organizasyonla, onlara kamu kurumlarını daha yakından tanıma imkanı sağlanmış oluyor. Kendi işini kurmak isteyenlere de nereden başlayacakları, neler yapacağı, hangi yol ve yöntemleri izlemeleri gerektiği yönünde de rehberlik etme imkanı sağlanıyor.
Bu iki gün boyunca burada, dolu dolu faaliyetler ve tanıtım etkinlikleri gerçekleştirilecek. İnanıyorum ki Mersin’de yaşayan binlerce hemşehrimize ve öğrencimize bu vesile ile ulaşacağız. Sonrasında da sonuçlarını hep beraber takip edeceğiz ve devamlılığını sağlayacağız. Burada belli kapılar açılıyor, önemli olan o açılan kapılardan gençlerimizin geçmesini ve o doğrultuda yol almalarını sağlamaktır. Ne güzel ki imkanlar gençlerimizin ayağına geliyor.
Bu vesileyle, öncelikle bu faaliyetlerin yapılması talimatı veren Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyorum. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanımıza, İletişim Başkanlığı ekibine ve tek tek Bakanlıkları temsilen buraya gelen ekiplere teşekkürlerimizi sunuyorum. Bu etkinliğin hayırlı, uğurlu ve faydalı olmasını temenni ediyorum.” Görüşlerini dile getirdi.
Programa; Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Başkan Yardımcısı Evren Başar, Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy, kurum müdürleri ve çok sayıda ziyaretçi katıldı.