Yılların Motosiklet Ustası Nazlıgül’den Uyarı, “Sürücüler çok dikkatli olmalı…” | MERSİN MOZAİK

Yılların Motosiklet Ustası Nazlıgül’den Uyarı, “Sürücüler çok dikkatli olmalı…”

Yılların Motosiklet Ustası Nazlıgül’den Uyarı, “Sürücüler çok dikkatli olmalı…” mersinmozaik.com

Nazlıgül, “Havanın ısınmasıyla birlikte motosiklet trafiği daha çok artacak. Motosiklete yeni başlayanlar öncelikle işin uzmanlarından eğitim almalı. Araç sürücüleri motosikletleri sıkıştırmamalı, seyir halindeki motosikletçiler ise aralara ani dalışlar yaparak tehlike yaratmamalı. Özetle, hem araç hem de motosiklet sürücüleri daha dikkatli olmalılar. Çünkü bazı kazaların telafisi yoktur…”

Araçların bakım ve yakıt fiyatlarının aşırı şekilde artması, vatandaşları motosiklet ve bisiklete yöneltirken bazı riskleri de beraberinde getiriyor.

Yapılan düzenlemeyle 125 CC ve altı motosikletlerin B Sınıfı ehliyetle kullanılmasına izin verilmesinin trafik yükünü ve güvenliğinde risk oluşturduğuna dikkat çeken motosikletçi çevreleri, ilgili sürücülere eğitim almaları önerisinde bulunuyorlar.

Konuyla ilgili görüşünü aldığımız yılların Motosiklet Ustası İsa Nazlıgül, hem büyük araç sürücülerini hem de motosikletçileri daha dikkatli olmaya çağırdı.

Yaşamın tüm alanlarında olduğu gibi trafikte de kişinin can ve mal güvenliğine öncelik verilmesi gerektiğini vurgulayan Nazlıgül, ”Araç bakımı ve yakıt fiyatlarındaki aşırı artış, vatandaşı motosiklet ve elektrikli bisiklete yöneltti. Bu durum bizim iş potansiyelimize olumlu yönde yansırken, bazı riskleri de beraberinde getirdi. Yollarda motosiklet ve bisiklet yoğunluğunda aşırı artış var. Havanın ısınmasıyla birlikte motosiklet trafiği daha çok artacak. Motosiklete yeni başlayanlar öncelikle işin uzmanlarından eğitim almalı. Araç sürücüleri motosikletleri sıkıştırmamalı, seyir halindeki motosikletçiler ise aralara ani dalışlar yaparak tehlike yaratmamalı. Özetle, hem araç hem de motosiklet sürücüleri daha dikkatli olmalılar. Çünkü bazı kazaların telafisi yoktur…” görüşlerini dile getirdi.