VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN, “TÜRKİYE SPORTİF YETENEK TARAMASI VE SPORA YÖNLENDİRME PROGRAMI”NA KATILDI... | MERSİN MOZAİK

VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN, “TÜRKİYE SPORTİF YETENEK TARAMASI VE SPORA YÖNLENDİRME PROGRAMI”NA KATILDI...

VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN, “TÜRKİYE SPORTİF YETENEK TARAMASI VE SPORA YÖNLENDİRME PROGRAMI”NA KATILDI... mersinmozaik.com

Vali Pehlivan; “2023-2024 eğitim öğretim döneminde 6 Şubat- 14 Haziran tarihleri arasında 3. sınıfa kayıtlı 37.174 öğrencinin yetenek taraması yapılacak. Çocuklarımızın erken yaşlarda sporla tanışması her şeyden önce sağlıklı bir yaşamları olması açısından çok önemli. Yeteneklerinin keşfedilmesi, geliştirilmesi, başarılı sporcuların çıkmasına vesile olunması bu programın diğer önemli bir boyutunu teşkil ediyor. Bütün çocuklarımıza başarılar diliyor, onlara rehberlik eden öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.”

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki protokole istinaden her yıl yapılan “Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı” çerçevesinde Mersin İlimizde, Servet Tazegül Spor Salonu’nda düzenlenen programa katıldı.  

Vali Pehlivan, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Millî Eğitim Müdürlüğü işbirliği ve koordinasyonunda yürütülen programda, yetenek taramasından geçen İldeki ilkokul 3. sınıf öğrencileri ile sohbet edip başarılar diledi, uygulama ekibinden yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler aldı.  

Programda konuşan Vali Pehlivan; “2023-2024 eğitim öğretim döneminde 6 Şubat- 14 Haziran tarihleri arasında 3. sınıfa kayıtlı 37.174 öğrencinin yetenek taraması yapılacak. Çocuklarımızın erken yaşlarda sporla tanışması her şeyden önce sağlıklı bir yaşamları olması açısından çok önemli. Yeteneklerinin keşfedilmesi, geliştirilmesi, başarılı sporcuların çıkmasına vesile olunması bu programın diğer önemli bir boyutunu teşkil ediyor. Bütün çocuklarımıza başarılar diliyor, onlara rehberlik eden öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.”dedi.

Vali Pehlivan’a, Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir ve İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş eşlik etti.