GÜLNAR’IN TANITIMINA BÜYÜKŞEHİR DESTEĞİ... | MERSİN MOZAİK

GÜLNAR’IN TANITIMINA BÜYÜKŞEHİR DESTEĞİ...

GÜLNAR’IN TANITIMINA BÜYÜKŞEHİR DESTEĞİ... mersinmozaik.com

Şahutoğlu, “Amacımız, sürdürülebilir tarım destekleriyle, bölgenin kalkınmasını sağlamak. Coğrafi işaretli ürünlerde Gezende eriğimiz var ve Mersin genelinde de 23 farklı ürünle coğrafi işaret aldık. Büyükşehir olarak çalışmalarımızla Gülnar Kuş Üzümü’nün de coğrafi işaretini aldık. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde, aynı zamanda Ziraat Mühendisi olan bir Belediye Başkanı ile çalışmanın ayrıcalığını yaşıyoruz. O’nun verdiği desteklerle üreticinin yanında oluyoruz, olmaya da devam edeceğiz...” 

-BÜYÜKŞEHİR’İN DESTEKLEDİĞİ ‘14. GEZENDE ERİK FESTİVALİ’ COŞKUYLA KUTLANDI...

Gezende Mahallesi Kültür ve Dayanışma Derneği ile Gezende Mahalle Muhtarlığı tarafından bu yıl 14.’sü düzenlenen; Mersin Büyükşehir Belediyesi, Gülnar Belediyesi ve Gülnar Kaymakamlığı gibi kurumların destek verdiği ‘Gezende Erik ve Kültür Festivali’ büyük bir coşkuyla kutlandı. Gülnar halkının ve çevre ilçelerde yaşayanların yoğun katılım gösterdiği festivale; Gülnar Kaymakamı Yusuf Ziya Yaktı, CHP Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır, Gülnar Belediye Başkanı Fatih Önge, Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Selçuk Şahutoğlu ve ilçe muhtarları katıldı.

Festival; yarışmalar, dans gösterileri ve konserler ile coşkuyla kutlandı...

Gülnar ilçesine bağlı Tarihi Ilıpınar Alanı’nda açılış konuşmalarının ardından gerçekleşen festival; yarışmalar, dans gösterileri ve konserler ile renkli gösterilere sahne oldu. En iyi erik yetiştiricilerinin büyük bir rekabetle yarıştığı festivalde; İbrahim Şahin birinci, Mustafa Ak ikinci ve Mustafa Akkan üçüncü oldu. Renk, tazelik, aroma gibi kategorilerin dikkate alındığı yarışmada birinci seçilen üreticiye Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından 3, ikinciye 2, üçüncüye ise 1 adet organik sıvı gübre hediye edildi.

Yarışma bitiminde Akdeniz ve Iğdır Ortaokulu öğrencileri halk oyunları sergiledi. Yerel sanatçılardan Barbaros Kıroğlu ve Armağan Arslan’ın seslendirdiği şarkı ve türküler eşliğinde eğlenen yöre halkı, fantezi müziğin sevilen isimlerinden Hakkı Bulut ile de müzik ziyafeti yaşadı. Herkesin hep bir ağızdan şarkı söylediği, sık sık oyun havalarının eşlik ettiği festivalde keyifli anlar yaşandı.

Ek küçük resmiEk küçük resmi

Şahutoğlu: “Amacımız, verdiğimiz tarımsal desteklerle bölgenin kalkınmasını sağlamak...”

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Selçuk Şahutoğlu, coğrafi işaret tescilli Gezende eriğinin tanıtılması için düzenlenen festivalin oldukça önemli olduğunun altını çizdi. Şahutoğlu, Büyükşehir Belediyesi olarak bölgedeki erik üreticilerinin işlerini kolaylaştırmak ve ürüne katma değer kazandırmak için erik boylama makinesi desteğinde bulunduklarını da dile getirdi.

Büyükşehir olarak yöreye ve bölgeye uygun destekler yaptıklarını belirten Şahutoğlu, “Amacımız, sürdürülebilir tarım destekleriyle, bölgenin kalkınmasını sağlamak. Coğrafi işaretli ürünlerde Gezende eriğimiz var ve Mersin genelinde de 23 farklı ürünle coğrafi işaret aldık. Büyükşehir olarak çalışmalarımızla Gülnar Kuş Üzümü’nün de coğrafi işaretini aldık. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde, aynı zamanda Ziraat Mühendisi olan bir Belediye Başkanı ile çalışmanın ayrıcalığını yaşıyoruz. O’nun verdiği desteklerle üreticinin yanında oluyoruz, olmaya da devam edeceğiz...” diye konuştu.

Festivalde eğlenen herkes hem moral buldu, hem mutlu oldu...

Konser için Mersin’den gelen Güler Olgar, “Gayet güzeldi, ilk gelişimiz ve çok eğlendik. Olumsuz hava koşullarına rağmen konser güzeldi. Mersin’de yaşıyoruz, ama festival için geldik” derken, Gülnar’da yaşayan Ayşe Demir, “Gülnar’da yaşadığımız bir ayrıcalık. Bu festival ayrı bir şans, ayrı bir güzellik oldu. Festival, Gülnar’ın tanıtımına katkı sağlıyor...” dedi.

Gülnarlı Feyzi Ekşi, “Festivali etkili buldum ve faydalı olduğunu düşünüyorum. Türkiye genelinde tanınmamızı sağlıyor. Bu festivali hiç bilmeyen insanlar var, onlar için de çok faydalı oldu” diye konuştu.

Festivali çok sevdiğini ve Gülnar’ın tanıtımı için oldukça faydalı olduğunu söyleyen Nurcan Özdemir, “Festival, aynı zamanda bizim için de reklam oluyor. Ürettiğimiz erik, coğrafi işaretli bir ürün. Bizim için gurur verici. Ailemiz ve arkadaşlarımızla geldik. Kültürel bir etkinlik olan bu festivale her sene geliyor ve kültürümüze sahip çıkıyoruz” sözlerine yer verdi.

Etkinliğe Mersin’den katılan vatandaşlardan Samet Türkay, “Çok beğendim. İnsanları mutlu eden çok güzel bir festival olmuş. Yaşam şartları bizi biraz yoruyor, ama bu tür etkinliklerde mutlu olabiliyoruz...” dedi.

Gülnarlı Yılmaz Özaydın ise, “Gülnar’ın ve Gezende’de yetişen eriğin tanıtımı için güzel bir program. Severek takip ediyor ve her sene katılım sağlıyoruz. Sanatçılarımız da çok iyiydi” ifadelerini kullandı.

Ek küçük resmiEk küçük resmi