CHP’li Ateş’ten Hükümete Sokak Hayvanları Çağrısı... | MERSİN MOZAİK

CHP’li Ateş’ten Hükümete Sokak Hayvanları Çağrısı...

CHP’li Ateş’ten Hükümete Sokak Hayvanları Çağrısı... mersinmozaik.com

Ateş, “Hızla kısırlaştırma ve üretimin tam kontrolü sağlanmalıdır. Bunun için tüm illerimizde bakımevi ve kısırlaştırma merkezleri kurulmalıdır. Kamu harcamalarında har vurup harman savuranlar bize bütçe kısıtlarından bahsetmesinler. Üretim, satış, ithalat, merdiven altı üretim, internette üretim ve satış gibi diğer kaynaklar da denetim ve cezayla kurutulmalıdır. Ayrıca çip sisteminin Bakanlıkça sıkı takibi sağlanmalıdır...”

-CHP’Lİ ATEŞ, SOKAK HAYVANLARI DÜZENLEMESİ İÇİN HÜKÜMETE SESLENDİ:

“İNSANCIL ÇÖZÜMÜ SEÇİN: HIZLA KISIRLAŞTIRMA SEFERBERLİĞİ BAŞLATIN...”

CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, sokak hayvanları konusunda toplumda büyük tepki toplayan kanun teklifine ilişkin olarak “İktidar yıllardır konuyu sürekli gündemde tuttu ama bir türlü çözüm için harekete geçemedi. Şimdilerde Meclis’e getirmeyi planladıkları kanun teklifi, bir ölüm fermanıdır. Seçim gündemiyle pek çok sorunda olduğu gibi bu konuda da yeterince zaman kaybeden iktidara sesleniyoruz: Ülke genelinde hızla kısırlaştırma seferberliğini başlatın.” dedi.

ÖLÜM FERMANI İMZALATMANIN DERDİNE DÜŞTÜLER...

Sokak hayvanlarının uyutulması ve itilafının artan popülasyona çözüm olmayacağı gibi insanlığa da sığmadığını belirten CHP’li Ateş, “Sanki yıllardır pek çok kurum çözüm için çalışmamış, 2019 yılında TBMM Hayvan Hakları Komisyonu’nda siyasi partilerce de somut öneriler üzerine anlaşılmamış gibi iktidar, durdu durdu ve şimdi alelacele bir ölüm fermanı imzalatmanın derdine düştü...” diye konuştu.

ÜREME VE ÜRETİM KONTROL ALTINA ALINABİLİR...

Halen hem toplum sağlığı ve güvenliği hem sokak canları için vicdani ve rasyonel çarelerin tükenmediğine işaret eden Ateş, “Hızla kısırlaştırma ve üretimin tam kontrolü sağlanmalıdır. Bunun için tüm illerimizde bakımevi ve kısırlaştırma merkezleri kurulmalıdır. Kamu harcamalarında har vurup harman savuranlar bize bütçe kısıtlarından bahsetmesinler. Üretim, satış, ithalat, merdiven altı üretim, internette üretim ve satış gibi diğer kaynaklar da denetim ve cezayla kurutulmalıdır. Ayrıca çip sisteminin Bakanlıkça sıkı takibi sağlanmalıdır...” dedi.

ÖRNEK GÖSTERİLEN ÜLKELERDE ÖLÜM ÇARKI SÜRÜYOR...

Model olarak sahiplenilmeyen sokak hayvanlarını uyutma yöntemini uygulayan ülke örneklerine işaret edildiğini söyleyen Ateş, “Ancak bu çözüm değil ve söz konusu ülkelerde her yıl milyonlarca hayvan öldürülüyor, acı döngü devam ediyor. TBMM Araştırma Hizmetleri Başkanlığı bu konuda geçtiğimiz aylarda Avrupa’dan 7 örnek ülkeyi inceledi. Bizimle benzer sorunu yaşayan komşu Yunanistan’ın çıkardığı yasal düzenleme ile kısırlaştırma ve geri bırakma seferberliği başlatarak epeyce yol aldığı izleniyor.  Sokaklarında sahipsiz hayvan sorunu bulunmayan Hollanda da uzun zamandır ‘Topla, Kısırlaştır, Aşıla ve Geri Gönder’ programını uyguluyor. Biz de bunu başarabilecek maddi güçte bir ülkeyiz. Üstelik sokak canlarıyla ortak yaşam deneyimi ve onların yaşamına saygıyı içeren manevi değerleri olan bir toplumuz.”görüşlerini dile getirdi.