BÜYÜKŞEHİR ÖZEL BİREYLER İÇİN UÇURTMA ATÖLYESİ... | MERSİN MOZAİK

BÜYÜKŞEHİR ÖZEL BİREYLER İÇİN UÇURTMA ATÖLYESİ...

BÜYÜKŞEHİR ÖZEL BİREYLER İÇİN UÇURTMA ATÖLYESİ... mersinmozaik.com

Ezgi Dülger, “Bugün de ‘Uçurtma Atölyesi’ yaptık. Uçurtmalarımızı süsledik, üzerine isimlerini yazdık ve uçurduk. Çok mutlu oldular. Aileler de onlarla beraber çok mutlu oluyorlar. Bu etkinlikler onların hem kendilerini iyi hissetmelerini sağlıyor, hem de özgüvenlerinin artmasına yardımcı oluyor.”

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘10-16 Mayıs Engelliler Haftası’ kapsamında özel gereksinimli bireyler için anlamlı bir etkinlik daha düzenledi. Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı koordinesinde düzenlenen ‘Uçurtma Atölyesi’, özel gereksinimli bireyler ve ailelerinin katılımıyla sahilde yer alan Büyükşehir Belediyesi Etkinlik ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

 Rengarenk uçurtmalar gökyüzünü süsledi...

 Büyükşehir Belediyesi, toplumun her kesimini kapsayan sosyal etkinlikleriyle bireylerin sosyal yaşama aktif katılımını desteklemeye devam ediyor. Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikler ise, özel bireylerin toplumsal yaşama daha güçlü şekilde katılmalarına katkı sunuyor. Bunlardan birisi olan uçurtma etkinliğinde de özel gereksinimli bireyler ve aileleri bir araya gelerek, uçurtmalarını kendi elleriyle süsledi. Renkli görüntülere sahne olan atölye, katılımcıların hem el becerilerini geliştirmesine hem de keyifli vakit geçirmesine olanak sağladı. Atölye sonunda çocuklar ve aileler, uçurtmalarını sahilde güzel havada özgürce gökyüzüyle buluşturdu.

 Dülger: “Bu etkinlikler, özgüvenlerinin artmasına yardımcı oluyor...”

 Sağlık İşleri Dairesi’ne bağlı Mola Evi Sorumlusu Psikolog Ezgi Dülger, Engelliler Haftası kapsamında hem farkındalıkları artırmak, hem de özel gereksinimli bireyleri sosyal hayata adapte etmek amaçlı birçok etkinlik yaptıklarını anlatarak, “Bugün de ‘Uçurtma Atölyesi’ yaptık. Uçurtmalarımızı süsledik, üzerine isimlerini yazdık ve uçurduk. Çok mutlu oldular. Aileler de onlarla beraber çok mutlu oluyorlar. Bu etkinlikler onların hem kendilerini iyi hissetmelerini sağlıyor, hem de özgüvenlerinin artmasına yardımcı oluyor.” dedi.

 Etkinlikte hem özel bireyler, hem de aileleri eğlendi...

 Özel bireylerden Abdullah Özdemir, “Bugün sahile geldim. Uçurtma uçuruyorum. Çok eğlenceli. Uçurtmamı da süsledim. Gökyüzüne uçurdum.” diye konuştu.

 Alibaba Dönmez, “Uçurtma uçurdum. Burası çok güzel. Sahil çok güzel. Uçurtmam gökyüzüne ulaştı. O yüzden çok mutluyum” derken, minik Zelal Yılmaz, “Uçurtma yaptık. Süsledim, çok güzeldi.” ifadelerine yer verdi.

 Esra İşçeviren, “Çok güzel geçti. Uçurtma uçuruyoruz. Uçurtmalarımızı süsledik. Çıkartmalar yapıştırdık. Göklere doğru uçurdum. Çok güzel bir gündü.” dedi.

Velilerden Gülizar Özdemir, Büyükşehir’in etkinliklerinden çok memnun olduğunu belirterek, “Başkanımız Vahap Seçer’e çok teşekkür ederim. Çocuklarımız çok eğleniyor, onların sayesinde biz de eğleniyoruz. Normalde farklı yerlere çocukları çok götüremiyoruz. Hep beraber topluca eğlenmiş oluyoruz. Çok güzel bir uçurtma etkinliğimiz oldu. Eğlendiler, oynadılar. Bütün etkinliklere katıldık. Hepsi çok güzel geçti.” diye konuştu. Zehra İşçeviren de kızının ilk kez uçurtma uçurduğunu söyleyerek, “Güzel, eğlenceli geçti. Çocuklar sevindi. Esra ilk kez uçurtma uçuruyor. Engelleri aşan bu etkinliklerden çok memnun oluyoruz.” ifadelerine yer verdi.