Karataş, “Üretim maliyetlerini düşürmek, verimliliği artırmak ve üreticilerin daha güçlü bir sezon geçirmesini sağlamak amacıyla çeşitli destekler sağlıyoruz. Verilen bu destekler; örtü altı yetiştiriciliğini güçlendirmek, sürdürülebilir üretimi desteklemek ve üreticinin yükünü hafifletmek amacıyla yapılıyor.”
Mersin Büyükşehir Belediyesi, örtü altı üretimde verimliliği artırmak ve girdi maliyetlerini azaltmak amacıyla, üreticilere nefes olmaya devam ediyor.
Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından, Akdeniz İlçesi’nde örtü altı üretim yapan üreticilere sera ipi ve yapışkanlı tuzak desteği verildi. Büyükşehir tarafından bugüne kadar toplam 13 bin 950 üreticiye 209 bin 250 kg sera ipi, toplam 5 bin 800 üreticiye de 5 bin 800 adet mavi ve sarı yapışkan tuzak desteği sağlandı. Destekten yararlanan üreticiler; sağlanan katkının, artan girdi maliyetleri karşısında büyük kolaylık sağladığını belirtti.
Karataş: “Verilen desteklerle, örtü altı yetiştiricilik güçlendiriliyor...”
Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nda görevli Ziraat Teknikeri Fatma Karataş; örtü altı bitkilerin sağlıklı ve düzgün bir şekilde büyümesine yardımcı olması için üreticilere sera ipi, zararlılarla mücadeleyi kolaylaştırmak için ise mavi ve sarı yapışkan tuzak desteği verildiğini söyledi.
Karataş, “Üretim maliyetlerini düşürmek, verimliliği artırmak ve üreticilerin daha güçlü bir sezon geçirmesini sağlamak amacıyla çeşitli destekler sağlıyoruz. Verilen bu destekler; örtü altı yetiştiriciliğini güçlendirmek, sürdürülebilir üretimi desteklemek ve üreticinin yükünü hafifletmek amacıyla yapılıyor.” ifadelerini kullandı.

Muhtar Sakar: “Daha önce hiçbir yerel yönetim çiftçiye bu şekilde dokunmamıştı...”
Adanalıoğlu Limonlu Mahalle Muhtarı İsa Sakar, bölgenin seracılık açısından önemli bir üretim alanı olduğunu vurgulayarak, “Büyükşehir Belediyesi üreticiye ip ve yapışkan tuzak desteği vererek, büyük bir ihtiyacı karşılıyor. Daha önce hiçbir yerel yönetim çiftçiye bu şekilde dokunmamıştı. Başkanımız geldiği günden bu yana, her bölgeye ayrı projelerle destek veriyor. Katkılarının devamını diliyorum, çünkü herkes çok memnun. Büyükşehir Belediyesi çiftçinin yanında durduğu için vatandaşlar çok mutlu.” diye konuştu.
Örtü altı üreticileri Büyükşehir’in desteklerinden memnun...
Adanalıoğlu’nda örtü altı biber üreticiliği yapan Aytaç Güventürk, sağlanan desteklerin üreticiyi doğrudan rahatlattığını ifade ederek, Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerini iletti.
Güventürk, “Büyükşehir, örtü altında kullandığımız biber bağlama ipleri ile yapışkan tuzakları bize ücretsiz olarak verdi. İpler bitkinin dik durmasına ve dalların kırılmamasına yardımcı oluyor. Mavi yapışkan tuzaklar trips zararlısını, sarı yapışkan tuzaklar ise beyaz sinek gibi haşereleri çekerek, bitkinin sağlıklı gelişmesini sağlıyor. Üretimde girdi maliyetlerinin çok arttığı bu dönemde böyle bir destek, bizim için çok değerli.” dedi.
Yaklaşık 4 yıldır biber üreticiliği yapan Rukiye Parlak, iplerin kullanım süresinin uzun olduğunu belirterek, “Belediyemizin verdiği ipler çok kaliteli ve sezon sonuna kadar dayanıyor. Bitki büyüdükçe iplerle yukarıya doğru yönlendiriyor ve sağa sola yatmasını önlüyoruz.” ifadelerini kullandı.
Üreticilerden Mehmet Dizlek de verilen desteğin kendilerine büyük katkısı olduğunu söyleyerek, “Büyükşehir Belediyesi her yıl ip ve yapışkan tuzak desteği sağlıyor. Tuzaklar ilaç ihtiyacını azaltıyor, ipler de maddi yükümüzü hafifletiyor. Başkanımızın desteğini her zaman hissediyor ve devamını bekliyoruz.” diye konuştu.






