Belediyeler daha etkin olmaya çağrıldı... | MERSİN MOZAİK

Belediyeler daha etkin olmaya çağrıldı...

Belediyeler daha etkin olmaya çağrıldı... mersinmozaik.com

Uyuşturucuyla Mücadele Eden Aileler Derneği,"Başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere tüm ilçe belediyelerimizde AMATEM’lerin ve yaşam köylerinin şehrimize kazandırılması ve son bağımlı kurtulana kadar mücadele etme karar ve azmi ile hepinizin desteklerine çok ihtiyacımız var."

Uyuşturucu kullanım yaşanın çok düştüğünün gündeme gelmesi toplumda tedirginlik yarattı.

Uyuşturucu İle Mücadele Eden Aileler Derneği’nin gündeme taşıdığı iddianın ne derece gerçekçi olduğu bilinmese de söylentisi bile ürkütücü.

Uyuşturucu İle Mücadele Eden Aileler Derneği, Mersin Gazeteciler Cemiyet’inde düzenlediği basın toplantısıyla kamuyu gündeminde öne çıktı. 

Emniyetin gayretlerine teşekkür eden Dernek yöneticileri, belediyeleri de daha etkin olmaya çağırdılar.

Özellikle Büyükşehir Belediyesi’nin soruna el atmasının istendiği açıklamada şu görüşler dile getirildi: "Tüm ülkemizde olduğu gibi şehrimizde de uyuşturucu ile çok başarılı bir şekilde mücadele eden Mersin Emniyetimize gayretlerinden dolayı müteşekkiriz. Ancak polislerimizin bütün gayretlerine rağmen şehrimizdeki tedavi ve rehabilitasyon merkezlerinin yetersizliğinden dolayı şehrimizde uyuşturucu kullanım oranlarının çok yüksek, uyuşturucuya başlama yaşının ise çok erken olduğunu görüyoruz. Bir şekilde uyuşturucuya bulaşmış sonrasında istese de bu illetten kurtulmayı başaramamış hayatını yeniden kazanmaya çalışan her yaştaki gençlerimiz ve bu dertle yaşayan bağımlı ailelerimizin derdini dert edindik. Gördük ki ülkemizde bu konuda gayret sarf eden çok değerli ve etkili çalışmalar yapan yerel yönetimler ve dernekler var. Bu çalışmalardan bize ilham veren ve heyecanımızı arttıran en önemli çalışma kurulan yaşam köyleriydi. Bu köyler ilaçla tedavinin yapıldığı AMATEM’lerde vücudundaki uyuşturucudan arındırılmış ancak ruhu ve beyni uyuşturucudan kurtulamamış gençlerin topluma entegre edilmeden önce spor, müzik, tarım ve çeşitli meslek dallarında çalışacakları ve nihayetinde meslek sahibi olabilmelerine katkı sağlayacak eğitimlerden geçecekleri ve kendilerini ruhen ve bedenen tedavi edebilecekleri yaşam merkezlerinin adıdır yaşam köyleri. Uyuşturucu ile Mücadele Eden Aileler Derneği yönetimi olarak bizler kendi kentimizde de bu yaşam köylerini yerel yöneticilerimizin ve değerli halkımızın desteğiyle hayata geçirmeyi gaye edindik. Başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere tüm ilçe belediyelerimizde AMATEM’lerin ve yaşam köylerinin şehrimize kazandırılması ve son bağımlı kurtulana kadar mücadele etme karar ve azmi ile hepinizin desteklerine çok ihtiyacımız var."