Vali Pehlivan temaslarını sürdürüyor… | MERSİN MOZAİK

Vali Pehlivan temaslarını sürdürüyor…

Vali Pehlivan temaslarını sürdürüyor… mersinmozaik.com

Mersin Agropark binasında inceleme yapan Vali Pehlivan, Agropark’ın il ve ülke için önemine değinerek tarımda uluslararası ölçekte söz sahibi olabilmesine imkan tanıyacak bir cazibe merkezi olacağını ifade etti.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, tanışma, araştırma ve inceleme gezilerine yoğunluk vererek uğranılmayan yer bırakmıyor.

Vali Pehlivan dün rotasını Tarsus yönüne çevirerek Agropark, Çukurova Bölgesel Hava Limanı İnşaatı, Tarsus Organize Sanayi Bölgesi ve Tarsus Kaymakamlığı’nda temaslarda bulundu.

Vali Ali Hamza Pehlivan, Türkiye’nin ilk Tarım İhtisas Teknoparkı olma özelliği taşıyan Mersin Tarım ve Gıda İhtisas Teknoloji Geliştirme Bölgesi’ni (Mersin Agropark) ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgiler aldı.

2018 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile Tarsus’ta Alifakı ve Reşadiye mahallelerinde yaklaşık 800 dönüm arazi üzerinde kurulan Mersin Agropark ziyaretinde Vali Pehlivan’a, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Tarsus Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak, ilçe protokol üyeleri eşlik etti.

Mersin Agropark binasında inceleme yapan Vali Pehlivan, Agropark’ın il ve ülke için önemine değinerek tarımda uluslararası ölçekte söz sahibi olabilmesine imkan tanıyacak bir cazibe merkezi olacağını ifade etti.

Agropark tamamlandığında 24 bin 266 metrekare toplam inşaat alanı üzerinde 70 firmanın faaliyet göstereceği, 3 bin  kişinin istihdam edileceği, Mersin Agropark’ta Tarım ve Gıda konularında AR-GE yapılarak Kamu, Üniversite ve Özel sektörün birlikte olacağı, fiziki ve bilgi birikiminin üst seviyede olduğu bir ortam oluşacak, teknoloji üretim merkezi işlevi görecek. Elde edilen birikimler Tarım sektörüne sunulacak.

Vali Pehlivan, Çukurova Bölgesel Havalimanı İnşaat Sahasında İncelemelerde Bulundu…

Vali Ali Hamza Pehlivan, Çukurova Bölgesel Havalimanı’na da uğrayarak inşaat sahasında incelemelerde bulunarak, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Çukurova Bölgesel Havalimanı şantiye alanları ile ilgili olarak gerçekleştirilen inceleme gezisinde; Vali Ali Hamza Pehlivan, ilk olarak yüklenici firma yetkililerinden brifing aldı.

Vali Pehlivan, Çukurova Bölgesel Havalimanının hizmete girdiğinde İlimize ve bölgeye birçok açıdan değer katacağını belirtti. Çalışmaları yerinde inceleyen Vali Ali Hamza Pehlivan, yapım çalışmaları yüzde 70 seviyesine gelen havalimanının yılsonuna doğru tamamlanacağını kaydederek, havalimanının Sayın Cumhurbaşkanımızın yapacağı açılışla vatandaşlarımızın hizmetine gireceğini açıkladı.

Daha sonra Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın yoğun bir şekilde çalışmaları devam eden bağlantı yollarında incelemelerde bulunan Vali Pehlivan, konu hakkında Karayolları 5. Bölge Müdürü Mehmet Fidan’dan brifing aldı.

 

Vali Pehlivan “Tarsus’ta Soyanın Gücü Projesi” Kapsamında Soya Tohumu Dağıttı…

Tarım ve Orman Bakanlığı himayelerinde Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde ‘Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi’ kapsamında hazırlanan “Tarsus’ta Soya’nın Gücü Projesi” kapsamında çiftçilere 6,65 ton soya tohumu dağıtım töreni gerçekleştirildi.

Tarsus Beyaziler Tarım'da Vali Ali Hamza Pehlivan’ın katılımlarıyla gerçekleşen törene, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, İl tarım Müdürü Arif Abalı, İlçe Tarım Müdürü Hayri Erdoğan, Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, ilçe protokolü üyeleri, oda ve borsa başkanları ve üreticiler katıldı.

Alana gelişinde protokol üyeleri ile emektar çiftçileri tek tek selamlayan Vali Pehlivan, yaptığı konuşmasında, Mersin’in tarımda öncü şehirlerden biri olduğunu söyledi. 

Soyanın yağ, şekercilik, antibiyotik,  endüstriyel kullanım, ilaç sanayi, yem sanayi gibi çok geniş bir kullanım alanına sahip olduğunu ifade eden Vali Pehlivan, soyanın dünya ticaretinde ve tarımsal ticarette  de önemli bir yeri olduğunu kaydetti.

Tarım ve Orman Bakanlığımız koordinasyonunda tarımsal alanlarda üretimin geliştirilmesi için yürütülen projelerin önemine işaret eden Vali Ali Hamza Pehlivan, “İlimizde geçtiğimiz yıl bu kapsamda 14 proje üretildi. Bu yıl da 10 proje üretildi. İşte soya da bunlardan birisi.  Şimdi biz yaklaşık 7 ton tohumu emektar çiftçilerimize  dağıtacağız ve toprakla buluşturmuş olacağız. Siz değerli üreticilerimizin emeği olmasa biz bu projeleri yapamayız, bütün bu projelerin odağındasınız, merkezindesiniz, lokomotifsiniz. Devlet olarak yanınızdayız, destek vermeye devam edeceğiz. Projenin hayırlı uğurlu olmasının temenni ediyorum.” şeklinde konuştu. 
 

Vali Pehlivan, Tarsus OSB Yönetim Kurulu ve Müteşebbis Heyet Toplantılarına Başkanlık Etti…

Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu ve Müteşebbis Heyet Mayıs ayı toplantısı Vali Ali Hamza Pehlivan başkanlığında gerçekleştirildi.

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen toplantıya; Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Mersin Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Ayhan Terban, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak, Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya katıldı.

Mevcut durum hakkında bilgi verilen yönetim kurulu toplantısı, gündem maddelerinin gözden geçirilerek karara bağlanmasının ardından sona erdi. 

Gezisinde Tarsus Kaymakamlığı’na da uğrayan Vali Ali Hamza Pehlivan, Kaymakam Otcu'dan brifing aldı.

Daha sonra Kaymakamlık Şeref Defterini imzalayan Vali Pehlivan, Kaymakam Otcu’dan ilçenin genel durumu, devam eden çalışmalar ve yatırımlar ile ilçenin güvenlik, eğitim, sağlık, tarım, sosyal hizmetler gibi temel kamu hizmetleri hakkında brifing aldı.