A.Galip Özkan,” Mersinde belediyeciliği A.Kaya Mutlu Kurumsallaştırmıştır… “ | MERSİN MOZAİK

A.Galip Özkan,” Mersinde belediyeciliği A.Kaya Mutlu Kurumsallaştırmıştır… “

A.Galip Özkan,” Mersinde belediyeciliği A.Kaya Mutlu Kurumsallaştırmıştır… “ mersinmozaik.com

Özkan,”Sevgili Büyüğümüz Kaya Mutlu, bugün sosyal belediyecilikte atılım yapan yönetim anlayışının tohumlayıcısıdır. Kaya Bey 1974’de başkan seçildiği zaman belediyenin 3-5 hurda kamyonu, birkaç tane belediye otobüsü vardı. Kısıtlı olanaklarla kısa sürede araç parkını genişletip zamanla işlevsizleştirilen Tamirhane, terzihane, matbaa vb. üniteleri kurup hizmet ağını genişletti…”

Dün ebediyete göçüşünün 6 Yılında sevenleri, partilileri ve dostları tarafından anılan dönemin Belediye Başkanı A. Kaya Mutlu’nun Mersin çok değer kazandırdığına dikkat çekildi.

Mersin’de belediyeciliği A.Kaya Mutlu kurumsallaştırdığını belirten Sosyal Demokrasi Derneği Başkanı A. Galip Özkan, A. Kaya Mutlu’nun, gelecek kuşaklara aktarılmak adına daha geniş kapsamlı etkinliklerle anılmasının gerektiğini söyledi.

Başta kentin su ihtiyacına çözüm getiren Berdan Tesisleri olmak üzere çok sayıda projeyi gerçekleştirerek hizmete sunduğunu vurgulayan Özkan,Sevgili Büyüğümüz Kaya Mutlu, bugün sosyal belediyecilikte atılım yapan yönetim anlayışının tohumlayıcısıdır. Kaya Bey 1974’de başkan seçildiği zaman belediyenin 3-5 hurda kamyonu, birkaç tane belediye otobüsü vardı. Kısıtlı olanaklarla kısa sürede araç parkını genişletip zamanla işlevsizleştirilen Tamirhane, terzihane, matbaa vb. üniteleri kurup hizmet ağını genişletti.

Ardından Berdan Tesisleri, kapatılan Çöp fabrikası, şimdi tekrar hizmete sunulan Ekmek Fabrikası, Asfalt Üretim Şantiyesi’ni kurdu. 1970 yılların sonunda temininde güçlük çekilen demir, yağ, pirinç gibi maddeleri gerekli yerlerden sağlayıp Tanzim Satış adı altında ucuz fiyatla vatandaşa ulaştırdı...”dedi.

Bir sosyaldemokrat olan Kaya Mutlu’nun,  Akdeniz Tekstil ve Moda Festivali’yle dünyanın dört bir yanında Mersin ismini çağrıştırdığının altını çizen Sosyal Demokrasi Derneği Başkanı Özkan,” Kaya Mutlu’nun kentimize çok emeği geçmiştir. Bugün Mersin’e hizmet veren belediyelerdeki teknik ve bürokratik insan gücün altyapısı Sevgili Büyüğümüzce oluşturulmuştur. Yenişehir’in İlk Başkanı M. Adnan Özçelik Kaya Bey’in Başkanlık ettiği Meclisten, ikinci Başkanı Zekeriye Özgür belediye personeliydi. Halen Mezitli Belediye Başkanlığını yürüten Neşet Tarhan’ı yine Kaya Bey kazandırmıştır.

Hele ‘Mersin’ ismini dünyada çağrıştıran  Akdeniz Tekstil ve Moda Festivali başlı başına çok boyutlu ayrı bir olgu. Kaya Mutlu ve eserleri bir yazı kapsamına sığmaz.

Biz Sosyal demokrasi Derneği olarak, Büyüğümüz, Öğretmenimiz, Rehberimiz Kaya Mutlu’yu, geliştireceğimiz projeyle doğum veya fiziken aramızdan ayrılış yıldönümünde,’Kaya Mutlu ve Belediyecilik’ haftası adı altında daha geniş kapsamlı anıp anlatacağız. Yattığı yer nur olsun, ışıklar içinde uyusun…” görüşlerini dile getirdi.