Mersin Çevre Platformu harekete geçti… | MERSİN MOZAİK

Mersin Çevre Platformu harekete geçti…

Mersin Çevre Platformu harekete geçti… mersinmozaik.com

Mersin Çevre Platformu dün düzenlediği toplantıda, başata “Anne ve Çocuklar Atatürk Parkına Sahip Çıkıyor” etkinliği olmak üzere konser planlama Taşocaklarına karşı çıkmak adına kamuoyunun bilinçlendirmesine dönük çalışmalara hız vermek üzere harekete geçti.

Mersin Çevre Platformu, 29 Eylül Perşembe günü Mimarlar Odası’nda düzenlediği toplantıda gelişmelere dönük durum değerlendirmesi yaparak bir dizi kararlar alıp görev bölümü paylaşımında bulundu.

Atatürk Parkı mücadelesi ile ilgili, Kent Konseylerini harekete geçirmek adına Merkez ve ilçe kent konseyleri ile görüşmeler yapmak üzere, Suna Kılıççı, Perihan Saydan Pazarbaşı, Filiz Ataizi, Hülya Ölçer saptandı.

Anne ve Çocuklar Atatürk Parkına Sahip Çıkıyor” etkinliğinin 22 Ekim 2022 de saat 13.00 te Atatürk Parkında yapılmasına ve etkinliğe Anne ve Çocuklarının katılımlarının

Sağlanması için çalışmak ve gelecek çocuklara yiyecek ikramları ve çeşitli etkinlikler yapılacak.

Mersin Kadın Platformu ile 2 ayrı etkinlik yapılmasına, etkinliğin Mersin Kadın Platformu tarafından planlamasını sağlamak.

Atatürk Parkında kitlesel konserin düzenlenmesine, gerçekleşmesini sağlamak için Yenişehir ve Mezitli Belediye başkanları ile görüşmeler yapmak.

İmza kampanyasında toplanan dilekçelerin 12 Ekim Çarşamba günü saat 11.30 da Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması ile teslim etmek.

Kocahamzalı,, Çukurkeşlik ve Hacgediğinde yapımı planlanan Taşocaklarına karşı köylüler ile birlikte mücadele etmek.

12 Kasım da Kentimizi ziyaret edecek olan İklim Adaleti Koalisyonu ile birlikte etkinlik düzenlemek.

Yalınayak mahallesinde yaşanan Çevre Sorunları ile ilgili Mersin Tabip Odası ile birlikte mahallede panel yapmak…

Mersin Çevre Platformu Başkanı Sabahat Aslan, toplantıya katılanlara teşekkür edip kamuoyun kendilerini yalnız bırakmamaya çağırdı.