Atatürk Parkı Mersinlilerindir... | MERSİN MOZAİK

Atatürk Parkı Mersinlilerindir...

Atatürk Parkı  Mersinlilerindir... mersinmozaik.com

ADD Başkanı Serdar Erkan’ın yaptığı açıklamada girişimlere itiraz edildiği vurgulanarak,"Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğünce; askı süresi geçtiğimiz uzun bayram tatiline denk getirilen ve 6 Ağustos 2022 de askı süresi biten  Su Sporları Merkezi adı altında Atatürk Parkının yapılaşmaya açılmasına, Mersin Büyükşehir Belediyesi, TMMOB Mersin Şehir Plancıları Odası ve Mersin Peyzaj Mimarları Odalarının Mersin Şube ve temsilcilikleri ile ADD Mersin Şubesi kendi gerekçeleriyle itiraz etmişlerdir."görüleri aktarıldı.

Liman Konteynır Sahasının genişletilmesi ve Çamlıbel balıkçı Barınağı eksenli Su Sporları Projesi'nin ugulanması kapsamında özelliğini kaybedek olan Atatürk Parkı'nın korunmasına dönük toplantı ve protesto  eylemleri deveam ediyor.

Bugün Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Eğitim İş Sendikası, 29 Ekim Kadınları Derneği yaptıkları ortak  açıklamayla,  Atatürk Parkı Balıkçı Barınağının yapılaşmaya açılmaması için çağrısında bulunup kmuoyundan destek istendi..

 ADD Mersin Şube Başkanı Serdar Erkan okuduğu açıklamada şu görüşlere yer verildi:.

Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğünce; askı süresi geçtiğimiz uzun bayram tatiline denk getirilen ve 6 Ağustos 2022 de askı süresi biten  Su Sporları Merkezi adı altında Atatürk Parkının yapılaşmaya açılmasına, Mersin Büyükşehir Belediyesi, TMMOB Mersin Şehir Plancıları Odası ve Mersin Peyzaj Mimarları Odalarının Mersin Şube ve temsilcilikleri ile ADD Mersin Şubesi kendi gerekçeleriyle itiraz etmişlerdir.

Ancak Mersin Çevre İl Müdürlüğünün 9.09.2022 tarihli yazısıyla, itiraz yazısında haklı  itiraz gerekçelerini, görmezden gelinerek, gerekçe dahi belirtilmeden itirazımız ret edilmiştir. ADD Mersin Şubemizin ve diğer Mersini temsil eden kurumların itirazının gerekçesiz ret edilmesini ve Mersinlileri yok saymasını, biz aşağıda imzası olan ve Mersin’de yaşayan üyelerimizi temsil eden kurumlar olarak kabul etmiyoruz ve itiraz ediyoruz. Çünkü,  Atatürk Parkı ve Balıkçı barınağı yıllardır amatör balıkçıların toplanma yeri olup, ayrıca Akdeniz ve Toroslar ilçelerindeki dezavantajlı mahallelerde ikamet eden yoksul yurttaşlarımızın ailesiyle denizle buluşabildiği, ucuz deniz ürünleri yiyebildiği ve yaz sıcaklarında serinletici deniz rüzgarlarını alabildiği, en önemli kent belleği kamusal ve sosyal  alan olan Atatürk Parkının ayrılmaz parçasıdır. Bu kamusal, ekolojik ve sosyal mekanın, Mersin Marina’da olduğu gibi, AVM benzeri yapılaşmayla salt sınırlı üst gelir gruplarının kullanabileceği rant alanı olarak yapılaşmaya açılmasını yanlış buluyoruz ve bu hatadan dönülmesini talep ediyoruz. Bu kapsamda, yukarıda açıkladığımız nedenlerle, bundan sonraki tüm idari ve hukuki süreçlere üyelerimiz ve Mersinliler adına müdahil olacağımızı ilan ediyoruz.