Kokulu’nun Feryadı, "Mersin’in tarihi ve kültürel değerlerine sahip çıkılmıyor..." | MERSİN MOZAİK

Kokulu’nun Feryadı, "Mersin’in tarihi ve kültürel değerlerine sahip çıkılmıyor..."

Kokulu’nun Feryadı, mersinmozaik.com

Abdülvahap KokuluAbdülvahap Kokulu," Kimseyi suçlamak istemiyorum, ancak Mersin adeta sahipsiz gibi. Özellikle kentin simgeleri önemsenip korunmuyor, tarihi ve kültürel varlıklara gerekli özen gösterilmelidir.,.."

Mersin'in kültür ve sanat yaşamına katkılar sağlayıp kent sorunlarına gösterdiği duyarlılıklarla bilinen Abdülvahap Kokulu, çok sayıda tescilli okalitüs ağacının bulunduğu tarihi kışla alanının temizlenmesini istedi.

Kokulu, Mersin Mozaik İnternet Sitesi'nin Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlediği, "Mersin'in Taşınmaz Kültür Varlıkları Ve Geleceği" konulu panelde söz alarak kentin değerlerine sahip çıkılmasını gerektiğini ifade etti.

Mersi'in tarihi ve kültürel varlıklarının ihmal edildiğini vurgulayan " Eksiklikler adına söylenecek çok şey var, ancak çok önemli bulduğum için burada iki konuya değineceğim, birincisi numaralanarak tescillenen devasa okaliptüs ağaçlarının bulunduğu Tarihi Kışla Alanı pislik içerisinde, yıllardır el değmiyor. Orada üreyen yılanlar, fareler ve çeşitli zehirli sürüngenler Çamlıbel'i istila etti. Abartmıyorum farenin her biri kedi kadar. insan sağlığını tehdit ediyorlar. İlgili alanın mülkiyeti OYAK'ta, ayrıca belediyeler var; gerekli düzenlemeler yapılarak vatandaşın kullanımına açılmıyorsa temizlensin. Olmadı izin versinler biz vatandaşlar temizleyelim. Diğer konu, onbinlerce Mersin çocuğunun okuyup yaşama katıldığı Çankaya İlkokulu, aynı şekilde  özgün mimarisiyle dikkat çeken  binada ihmal ediliyor. Önü reklam panalarıyla kapatılmış, bahçesi pislik içinde. sözünü ettiğim görüntüler kentimize yakışmıyor..."görüşlerini dile getirdi.