"Mersin’in Taşınmaz Kültür Varlıkları Ve Geleceği" konulu panel yankı uyandırdı... | MERSİN MOZAİK

"Mersin’in Taşınmaz Kültür Varlıkları Ve Geleceği" konulu panel yankı uyandırdı...

mersinmozaik.com

İhsan Toksöz, "Vilayet Konağı’nı kamuya vererek etrafına beton bariyerler dikerek kentten koparmışız. ZIraat Bankası Binası kamu çalışanlarının ofisi olarak tekrar yasaklanıp yıkılmaya terk edilmiş, Çamlıbel şehrin göbeğinde kovboy kasabası olma yolunda. Yapılan yıkılardan ders çıkaran yöneticiler olmazsa panel yapmışsin ne yazar? Son yıllarda bilinçli işaret fişekleri atılıyor. Umarım faydalı olur..."

Mersin Mozaik İnternet Sitesi'nin düznlediği "Mersin'in Taşınmaz Kültür Varlıkları Ve Geleceği" konulu panel beğeni topladı.

Panele işleri nedeniyle katılmayan ve sonradan haberdar olanlar katılımcıların ses kayıtları ve sunumlarına ulaşmak istiyorlar.

Panelist Fazıl Tütüner'i İhsan Toksöz, Uraya Caddesi'ndeki yapıların restore edilerek tarihin Mersin'e gülümsemesini istediklerini belirterek,"Teşekkürler Fazıl Bey, bu konuda çok yazdım artık elim varmıyor. Yitirilenleri bilen sonradan olma bir Mersinli olarak bu paneli hazırlayanlara teşekkür ediyor ve sonuçlarının halkı ve kent yöneticilerini bilinçlendirmesini diliyorum. 15 yıldır Uray Caddesi'ndeki bunaların restore edilerek Tarihe Gülümsemesini bekliyoruz. Vilayet Konağı'nı kamuya vererek etrafına beton bariyerler dikerek kentten koparmışız. ZIraat Bankası Binası kamu çalışanlarının ofisi olarak tekrar yasaklanıp yıkılmaya terk edilmiş, Çamlıbel şehrin göbeğinde kovboy kasabası olma yolunda. Yapılan yıkılardan ders çıkaran yöneticiler olmazsa panel yapmışsin ne yazar? Son yıllarda bilinçli işaret fişekleri atılıyor. Umarım faydalı olur..."görüşlerini dile getirmiş.