İktidar değişirse tekrar köy olmayı isteyecekler…  | MERSİN MOZAİK

İktidar değişirse tekrar köy olmayı isteyecekler… 

İktidar değişirse tekrar köy olmayı isteyecekler…  mersinmozaik.com

Kırsal kesim sakinleri 14 Mayıs seçimlerinde iktidarın değişmesi durumunda tekrar köy statüsüne geçmek isteyeceklerini söylüyorlar.

2014 yılında çıkarılan Bütünşehir Yasası’yla tüzel yapıları kaldırılarak kağıt üzerinde mahalleye dönüştürülen belde ve köylerin sakinleri eski günlerini arıyorlar.

Kırsal kesim sakinleri 14 Mayıs seçimlerinde iktidarın değişmesi durumunda tekrar köy statüsüne geçmek isteyeceklerini söylüyorlar.

Görüşleri alınmadan köylüyken mahalleliye dönüştürülen vatandaşlar, uygulamanın götürüsünün getirisinden fazla olduğunu ifade ettiler.

Torosların ilk silsilesindeki bazı yerleşim birimlerinin ulaşım ve çöp toplama gibi belediye hizmetlerinde kısıtlı olarak yaralanmanın dışında değişim yaşanmadığını belirten görüşünü aldığımız köyden mahallleye dönüştürülen Üseli ve Çavak sakinleri,”Haberimiz olmadan köylü yattık, mahalleli kalktık, ancak bir faydasını gördüğümüz söylenemez. Başta günlük kullanılan elektrik, su gibi tarifelerimiz değişti. Belediyelerden ruhsat alamadan mülkümüze nerdeyse çivi çakamıyoruz. Eskiden tarlamızın ucuna evlenecek çocuklarımıza iki göz dam yapıyorduk, artık imkânsız. Bazı yerlere ulaşım ve kısıtlı olarak çöp toplama gibi hizmet verilse de yetersiz. 14 Mayıs seçimlerinde iktidar değişirse tekrar köy statüsüne geçmeyi isteyeceğiz…”görüşlerini dile getirdiler.