Mersin’den TOBB’ne tepki... | MERSİN MOZAİK

Mersin’den TOBB’ne tepki...

Mersin’den TOBB’ne tepki... mersinmozaik.com

Ahmet Akın,”Demek ki hazır olmak yetmiyormuş. Arka kapı ilişkileri olmadan bu işler olmuyor. Haksızlıklar karşısında susmak olayı kabullenmektir. MTSO Yönetim Kurulu ve Meclis Grubu, MTSO’yu yok saymanın gerekçelerini açık olarak sormalıdır. Mersin üvey evlat muamelesi görmeyi hak etmiyor. TOBB Mersin’i önemsemezse Mersin’de MTSO’yu önemsemez."

Limanı, Serbest Bölgesi, Üniversiteleri, Belediyeleri ve coğrafi konumuyla çok geniş potansiyele sahip Mersin'e TOBB yönetiminde yer verilmemesi haksızlık olarak değerlendiriliyor.

Gazeteci ve Yeminli Mali Müşavir Ahmet Akın, "MERSIN TICARET ve SANAYİ ODASI'NDA MORALLER BOZUK..." başlıklı sosyal medya paylaşımında, Mersin'e 45 yıldır haksızlık yapıldığını savundu.

Yapılan bu haksızlığın tüm Mersin kamuoyunda kızgınlık yarattığına dikkat çeken Akın, MTSO Yönetim Kurulu ve Meclis Grubunu, MTSO'nın yok sayılma gerekçelerini açık olarak sormaya çağırdı.

TOBB yönetiminde yer almak için hazır olmanın yetmediğini, arka kapı ilişkilerinin rol oynadığınını ifade eden Akın,  paylaşımında şu görüşlere yer verdi:

"Mersin Ticaret ve Sanayi Odası yaklaşık 35 bin Üyesiyle bölgenin en önemli kamu kurumu niteliğindeki meslek odası. Ticaretin, Sanayinin, Tarımın, Lojistiğin ve Turizmin kalbinin attığı yer.

TOBB BAŞKANI Rifat Hisarcıklıoğlu'nun bu dönemde de TOBB Yönetiminde MTSO'ya yer vermemesi moralleri bozdu. 45 yıldır MTSO'ya yapılan bu haksızlık tüm Mersin kamuoyunda kızgınlık yarattı.

Herkes birbirine şu soruyu soruyor; Ne yapılması gerekiyor TOBB Yönetiminde yer alabilmek için? Rifat Bey'in gözünde Mersin'in hiç mi değeri yok. Limanıyla, Serbest Bölgesiyle, Üniversiteleri, Belediyeleri ve coğrafi konumuyla Mersin bu göreve hazır.

Demek ki hazır olmak yetmiyormuş. Arka kapı ilişkileri olmadan bu işler olmuyor. Haksızlıklar karşısında susmak olayı kabullenmektir. MTSO Yönetim Kurulu ve Meclis Grubu, MTSO'yu yok saymanın gerekçelerini açık olarak sormalıdır. Mersin üvey evlat muamelesi görmeyi hak etmiyor. TOBB Mersin'i önemsemezse Mersin'de MTSO'yu önemsemez."