Vali Hamza Pehlivan’dan Ulusal Turunçgil Konseyine Ziyaret… | MERSİN MOZAİK

Vali Hamza Pehlivan’dan Ulusal Turunçgil Konseyine Ziyaret…

Vali Hamza Pehlivan’dan Ulusal Turunçgil Konseyine Ziyaret… mersinmozaik.com

Turunçgil Konseyi Başkan Vekili Kemal Kaçmaz “Turunçgil Konseyi’nin ana amacı yüksek kalitede üretimin gerçekleşmesi, standardizasyon ve sertifikasyonun sağlanması, piyasanın izlenmesi ve kalite kontrol sistemlerinin geliştirilmesi için gerekli politikaların belirlenmesi ile ilgili çalışmalar yapmaktır…”

 

Vali Ali Hamza Pehlivan, tarım, ticaret, sanayici, üretici, tüccar grubu temsilcilerinden oluşan narenciye sektörünün, üretimden ihracatına kadar bütün paydaşların yer aldığı çatı kuruluş olan Ulusal Turunçgil Konseyi’ni ziyaret ederek toplantı gerçekleştirdi.

Akdeniz Hamidiye Mahallesi’nde bulunan konseyin binasında, Ulusal Turunçgil Konseyi Başkan Vekili Kemal Kaçmaz ve yönetim kurulu üyeleri ile toplantı gerçekleştiren Vali Pehlivan, narenciye sektörüne ilişkin çeşitli hususlarda değerlendirme ve bilgi alışverişinde bulundu.

Turunçgil Konseyi Başkan Vekili Kemal Kaçmaz Ulusal Turunçgil Konseyi kuruluş amaçları ve çalışmaları hakkında Vali Pehlivan’a bilgiler verdiği sunumunda: “Yaş Meyve-Sebze ürünleri içinde en önemli alt grubu oluşturan ve üretimi yapılan bölgelerde Türk çiftçisinin kalkınma gücü olan turunçgil sektörünü daha ileriye taşımak, üretimde modern tarım teknolojisinin kullanımını ve iyi tarım tekniklerinin uygulanmasını sağlamak, elde edilen ürünün tüketimini ve ihracatını arttırmak amacı ile 2007 yılında Tarım ve Orman Bakanlığının çıkarmış olduğu yönetmelikle kurulmuştur. Yönetim 9 kişiden oluşmaktadır. Turunçgil Konseyi’nin ana amacı yüksek kalitede üretimin gerçekleşmesi, standardizasyon ve sertifikasyonun sağlanması, piyasanın izlenmesi ve kalite kontrol sistemlerinin geliştirilmesi için gerekli politikaların belirlenmesi ile ilgili çalışmalar yapmaktır. Halen Turunçgil Konseyi’nin yönetim kurulunda AKİB, MTSO, ADATÜB, Mersin Ziraat Odası, Mersin Turunçgil Üreticileri Birliği, Narka Tarım Ürünleri, Next Biyoteknoloji, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü ve Aymed temsilcileri aktif yönetim kurulu üyesi olarak çalışmalar yapmaktadır. 06-11 Kasım 2022 tarihleri arasında Ülkemizde ve Mersin İlimizde ilk kez yapılan 14. Uluslararası Turunçgil Kongres gerçekleştirilmiştir…” dedi.

Vali Pehlivan Turunçgil Konseyi Başkan Vekili ve üyelerine çalışmalarında başarılar dilediği ziyarette kendisine,  Akdeniz Kaymakamı Zeyit Şener'in eşlik ettiği bildirildi.