Abidin Atalay’a Sevgi... | MERSİN MOZAİK

Abidin Atalay’a Sevgi...

Abidin Atalay’a Sevgi... mersinmozaik.com

Abidin Atlay, "Gençler ellerinden geldiğince mücadele ediyorlar. Yaş ilerlede de insan hakları ve demokrasi mücadelesinden emekli olunmuyor, meslektaşlarımıza destek adına buradayız..."

Eğitim İş Sendikası Mersin Şubesi’nin Özgür Çocuk Parkı’nda düzenlediği basın toplantısına katılan öğretmenlerin öğretmeni Abidin Atalay genç meslektaşları tarafından sevgiyle karşılandı...

Yurdun dört bir yanında uzun yıllar öğretmenlik yapıp on binlerce öğrenci yetiştiren Abidin Atalay, insan hakları ve demokrasi mücadelesinden emekli olunamayacağını söyledi.

12 Eylül’ün baskıcı süreçlerinde mücadele ederek, günün Eğitim İş Sendikası’na dönüşen Egit-Der’in kurucuları arasında yer alıp yöneticilik yapan Atlay, 88 yaşında olmasına karşın öğrencilerini yalnız bırakmadı.

Mersin Mozaik’e değerlendirmede bulunan Abidin Atlay, "Ülkemizdeki sıkıntılı gidişata paralel, eğitim sistemi de sancılı. Gençler ellerinden geldiğince mücadele ediyorlar. Yaş ilerlede de insan hakları ve demokrasi mücadelesinden emekli olunmuyor, meslektaşlarımıza destek adına buradayız..." dedi.