Fidancılıkta yaz durgunluğu... | MERSİN MOZAİK

Fidancılıkta yaz durgunluğu...

Fidancılıkta yaz durgunluğu... mersinmozaik.com

Dikime gelince çok kolay, fidan içinde bulunduğu torba boyunda kazılan çukura yerleştirilip kapatıldıktan sonra bir can suyu vermek yeterli.

 

Fidancılıkta yaz durgunluğu…

Yaz mevsimiyle birlikte sona eren dikim sezonun fidancıların işlerini de olumsuz yönde etkiliyor.

Boz betonla bezenen Mersin’de büyük ihtiyaca dönüşen fidan ve süs bitkisi, genellikle yeni Adliye Binası çevresinde pazarlanıyor.

Satıların durma noktasında olduğunu, yerine göre siftah bile etmeden kapattıklarını belirten  fidancılar,“Yazla birlikte dikim sezonu sona erdi. Gerçi biz köklü fidan satıyoruz, her dönem dikim yapılabilir. Fidan olarak narenciyenin yanı sıra zeytin, elma, armut, kaysı, şeftali, erik, vişne, kiraz gibi fidanların satışını yapıyoruz. Ama işler tatmin edici değil. Son dönemlerde işyerini siftahsız kapattığım çok oldu. Elimdeki malı koruyup Şubat- Haziran arası sezona çıkarmak için çaba harcıyoruz.” dedi.

Fiyatların çok ucuz olduğunu dikkat çeken fidancılar, ayrıca şu bilgileri verdi:

” Tüm meyvelerin fidanı var. Müsait yeri olan herkese bu işle uğraşmasını öneririm, bize külfetli gelen fidancılık hobi olarak uğraşılırsa insanı dinlendirir. Fiyatlar çok hesaplı, dikim kolay. Fidanlar 25-30 lira, mevsimlik süs bitkileri ise 5-8 lira, kalıcı saksı bitkileri ise 15-20 lira arasında değişiyor. Dikime gelince çok kolay, fidan içinde bulunduğu torba boyunda kazılan çukura yerleştirilip kapatıldıktan sonra bir can suyu vermek yeterli.