Motosiklete ilgi yoğun! | MERSİN MOZAİK

Motosiklete ilgi yoğun!

Motosiklete ilgi yoğun! mersinmozaik.com

Ali İnandıroğlu,"Onca yıldır çalışıyoruz bir tarafa üç kuruş atamadık..."

Motosiklet kimilerince riskli görülse de, yakıt fiyatının sürekli artması ve korana süreci motosiklet kullanımını artırdı.

Motosiklet tamircisi Ali usta, Mesleğe yedi yaşında çırak olarak başladığını belirten Ali Usta yarım asrı geride bıraktığını söyledi.

Otomobil ve yakıttaki fiyat artışının yanı sıra korona sürecine paralel işlerinde canlanmanın olduğunu belirten Ali İnandıroğlu, emeklerinin karşılığını tam olarak alamadıklarını dile getirdi.

Barış Mahallesi Burhan Felek Caddesi’ndeki işyerinde görüşünü aldığımız Ali İnandıroğlu, son zamanlarda motosiklet dünyasında canlılık yaşandığının vurgulayarak, “Mesleği baba işi olduğu için zorunlu olarak seçmek durumunda kaldım, doğal olarak 7 yaşında başladım, yaklaşık 54 yıldır aralıksız bu işin içindeyim. Durum öyle gösteriyor ki gözümüzü açtığımız işte gözümüzü kapatacağız. Ekonomik şartlar gereği bir türlü bırakamıyorum. Otomobil ve yakıt parası motosiklete yönelimi artırdı. Ayrıca korona krizi insanları tek başına yolculuk yapmayı zorunlu kılıyor. Piyasada gözle görülür canlıkla var, ancak tamirciler olarak emeğimizin karşılığını aldığımızı söyleyemeyiz. Çileyi eskiyi tamir eden bizler çekiyoruz, işin kaymağını yeni ürünlerin periyodik bakımına yapan servisler topluyor. Onca çalışmamıza rağmen bir tarafa üç-beş kuruş koyamadık. Dükkân kirası, vergi, elektrik su ve bezeri giderleri karşıladıktan sonra geçimi zor güç sağlıyoruz. Ne yapalım, yine de şükür ediyoruz. “görüşlerini ifade etti.