Akdeniz Belediyesi Meclisi’nde Kur’an Kursu tartışması… | MERSİN MOZAİK

 Akdeniz Belediyesi Meclisi’nde Kur’an Kursu tartışması…

 Akdeniz Belediyesi Meclisi’nde Kur’an Kursu tartışması… mersinmozaik.com

Maddeye karşı çıkan meclis üyeleri, “Başka yerlerde Kur’an kursuna ihtiyaç var, oralara yapalım…”

Akdeniz Belediyesi Meclisinin bugünkü toplantısında Kuran kursu gerilimi yaşandı.

Başkan Gültak'ın muhalefet meclis üyelerine yönelik tutumu, kent kamuoyunda hedef gösterilme olarak yorumlandı...

Muhalefet patileri meclis üyeleri yakın mesafede Kur’an kursu bulunması nedeniyle, Müftülüğe arsa devrine karşı çıktılar.

Akdeniz Belediyesi, Huzurkent ve Mithatpaşa mahallelerindeki belediyeye ait 2 taşınmazın Kur’an Kursu yapılması için Müftülüğe tahsisini içeren maddeyi meclis gündemine getirdi.

Maddeye karşı çıkan meclis üyeleri, “Başka yerlerde Kur’an kursuna ihtiyaç var, oralara yapalım…” yolundaki öneriye, Başkan Mustafa Gültak, “Kur’an kursuna karşı çıkıyorsunuz…” diyerek muhalif meclis üyelerini adeta hedef gösterircesine Belediyenin Basın Bürosu aracılığıyla kamuoyuna duyurttu. .

İlgili arasaları yerinde incelediklerini vurgulayan CHP’li Meclis Üyesi Mahmut Dönmez özetle, “Huzurkent’te 4 katlı Kur’an kursu var zaten. İlgili arsayla arasında yaklaşık 300 metre var. Buranın çok uygun olmayacağını ifade ettik. Bununla ilgili farklı bir yer aransın istedik, o nedenle komisyon olarak ek süre istedik. Yine Huzurkent’te parselin olduğu yerin biraz ilerisinde bir cami var, caminin yan tarafında bir lojman var. Orada aşağı yukarı 600 metrekarelik bir alanımız var. Bu alanın bir bölümüne de caminin yanına da Kuran kursu yapılabilir. Oradaki lojman yıkılıp altına taziye evi üste Kuran kursu en üstüne de lojman yapılabilir. İleride belediyemiz ihtiyaca göre hizmet alanı yapmak istese başka hiçbir alanımız yok. Söz konusu alanın karşısında cami yapılıyor.  Orada da 700 metrekarelik alanı müftülüğe tahsis edilip  25 yıllığına verildi. Oraya cami yapılıyor. Caminin yanına Kur’an kursu yapılıyor. Yerlerin arasında 350-400 metre mesafe var. Yapılacaksa olmayan bir yere yapılsın. Örneğin Yeşilçimen Mahallesinde muhtarlık kuran kursu yerleri olmadığını söyledi. O mahallede Kur’an kursu yapılması için yaklaşık 200’e yakın kişi başvuru yapmış. Olmayan yerlere yapılsın. Yakın yerlere yapılması sağlıklı olmuyor. Bununla ilgili bir çalışma yapılıp bunun tekrar gündeme alınırsa biz Kuran kursuyla ilgili yerlere karşı değiliz…” şeklinde konuştu.

Maddeyi eleştiren HDP’li Meclis Üyesi Ali Tanrıverdi de “Mithatpaşa’da gerçekten belediyemizin değerlendirebileceği başka bir yer yok. Orayı başka bir amaçla kullanalım. O bölgenin çevresinde 46 bin nüfus var. Kur’an kursunun açılmasına yer ayrılmasına kesinlikle karşı değiliz. Ama o bölgenin kalması gerekiyor. Orası çok amaçlı bir hizmet alanıdır. Huzurkent’te de lojmanın olduğu yere Kur’an kursu yapılabilir. Araştırmak için ek süre talebinde bulunduk…” dedi.