Mersin Barosu’ndan Milli Eğitim Bakanı’na tepki… | MERSİN MOZAİK

Mersin Barosu’ndan Milli Eğitim Bakanı’na tepki…

Mersin Barosu’ndan Milli Eğitim Bakanı’na tepki… mersinmozaik.com

Av. Gazi Özdemir,“Ülkemizde her geçen gün artan kadına şiddetin, çocuk istismarının temelinde cinsiyet ayrımcılığı ve eğitimsizlik yatmaktadır. Bu nedenle ülke yöneticileri çocuklara cinsiyet ayrımcılığını değil, cinsiyet eşitliğini öğretmelidir. Mersin Barosu olarak, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan kız çocuklarına ayrı okul uygulamasını asla hayata geçirmemesini, laik ve bilimsel eğitim sistemini geliştirmek için çalışmalar yürütmesini talep etmekteyiz…”

Mersin Barosu Başkanı Av. Gazi Özdemir, Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Kız çocuklarını okula göndermeyenler için gerekirse ayrı okul açabiliriz...” içerikli açıklamasına tepki gösterdi.

 Kız çocukları için ayrı okul projesi, laik eğitim sistemine aykırıdır. Cinsiyet eşitliğinin sağlanması için verdiğimiz mücadeleye ters düşmektedir...” diyen Mersin Barosu Başkanı Gazi Özdemir, hayata geçirilmesi düşünülen uygulamadan vazgeçilmesini istedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katıldığı bir programda, kız çocuklarını okula göndermeyenler için ayrı okul açılabileceğini söylemesi üzerine gösterilen tepkilere Mersin Barosu Başkanı Av. Gazi Özdemir de katıldı.

Av. Özdemir yaptığı açıklamada,“Mersin Barosu olarak bu uygulamanın laik eğitim sistemine, Cumhuriyetin kuruluş ilkelerine, kişi hak ve özgürlüklerine, hukuk kurallarına aykırı olduğunu, cinsiyet eşitliğinin sağlanması için verdiğimiz mücadeleye ters düştüğünü, tamamen cinsiyet ayrımcılığı yaratacağını düşünmekte olduğumuz için bu uygulamanın hayata geçirilmek istenmesinden vazgeçilmesi gerektiğini düşünmekteyiz.

Milli Eğitim Bakanlığı, kız çocuklarını okula göndermeyenler için gerekirse ayrı okul açabiliriz demek yerine, toplumda kadın ve erkeğin bir arada, eşit bir şekilde yaşama kültürünü benimsemesi yönünde projeler geliştirmelidir. Ülke yöneticileri yasalar gereği, kız-erkek tüm çocukların okula gitmesini sağlamak zorundadır. Yasalar gereği cinsiyet, çocuğun eğitim hakkına engel değildir.

Ülkemizde her geçen gün artan kadına şiddetin, çocuk istismarının temelinde cinsiyet ayrımcılığı ve eğitimsizlik yatmaktadır. Bu nedenle ülke yöneticileri çocuklara cinsiyet ayrımcılığını değil, cinsiyet eşitliğini öğretmelidir. Mersin Barosu olarak, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan kız çocuklarına ayrı okul uygulamasını asla hayata geçirmemesini, laik ve bilimsel eğitim sistemini geliştirmek için çalışmalar yürütmesini talep etmekteyiz…” diyerek tepki gösterdi.