Mersin’in yaylaları, Namrun.... | MERSİN MOZAİK

Mersin’in yaylaları, Namrun....

Mersin’in yaylaları, Namrun.... mersinmozaik.com

Torosların doruğunun serin havası ve doğasının güzellikleri yaz aylarında nüfus artışını beraberinde getiriyor, resmi verilere göre yaklaşık 8500 olan yerleşik nüfusu yayla sezonunda değişiyor.

Mersin’in kuzeydoğu sınırına yakın konumda olan yerel ismiyle Namrun, kayırlarda ise Çamlıyayla olarak geçen yerleşim bikrimi, turist ağırlayacak kapasitede tek yayla.

 1100 metre olan yüksekliği tepelerde 1400 metreye kadar çıkan yaylada, yağmurun dört mevsim eksik olmadığı bölgede oksijen üst seviyede.

Tarifesi iki kişi 300-500 lira arasında değişen 4 otelin bulunduğu yaylada turistlerin ihtiyaçlarını karşılayacak tüm olanaklar mevcut.

Başta Namrun Kalesi olmak üzere çevre, doğal, tarihi ve kültürel zenginliklerle bezeli.

Torosların doruğunun serin havası ve doğasının güzellikleri yaz aylarında nüfus artışını beraberinde getiriyor, resmi verilere göre yaklaşık 8500 olan yerleşik nüfusu yayla sezonunda değişiyor.

Sağlı sollu yaklaşık 10 kilometrelik cadde üzerine konumlanan yaylaının iç kesimlerinin gürültüden uzak dinginliği dikkat çekiyor.

Daha çok Tarsus ve Adanalılar’ın tercih ettiği yaylada, taşınmaz fiyatları ekonomik gidişe paralel yükselmiş durumda.

Mersin’e 85, Adana’ya 90 kilometre uzaklıkta Torosların doruğundaki yalanın su sorunun dışında pek sorunun bulunmadığını belirten yayla sakinleri,” Yaylamız çok temiz ve güzel, oksijeni bol, yerli ve yabancı turistler için konaklama imkânları mevcut.  Dört otel var, yani tüm ihtiyaçlar rahatlıkla karşılanabilir. Başta Kale olmak üzere gezip görülecek yerler çok. Bazı yerlerde biraz su sıkıntısının dışına sorun yok gibi. Bandırma, hakiki karsambaç ve çayımız meşhur…” şeklinde konuştular.

Yaylanın meşhur yerleri yol üzerinde Atdağı, eteğinde uzanan vadisi, Kadıncık Barajı, Cehennem Dere, Çinili Göl ve irili ufaklı görmeye değer güzelliklerle dolu.