Turizmciler umduklarını bulamadılar… | MERSİN MOZAİK

Turizmciler umduklarını bulamadılar…

Turizmciler umduklarını bulamadılar… mersinmozaik.com

Mersin’de turizmin nabzının attığı yer olarak kabul edilen Kızkalesi’nde konuştuğumuz işletmeciler küçüldüklerini söylediler.

Korona salgına yönelik yasakların kalkmasına paralel sezona umutla başlayan turizm sektöründe geçmiş günler aranıyor.

Okulların açılmasıyla birlikte sahillerdeki hareketlilik yerini durgunluğa bırakırken, turizm işletmecileri biriken sorunların altından kalkma arayışında.

Otelden lokantaya, pansiyondan kafeye uzanan zincirde hayal kırıklığı yaşanıyor.

Mersin’de turizmin nabzının attığı yer olarak kabul edilen Kızkalesi’nde konuştuğumuz işletmeciler küçüldüklerini söylediler.

Daha önceki yıllarda sel mağduru olduklarını belirten işyeri sahipleri,”İşlerin tatminkâr olduğunu söylemek mümkün değil. Yaklaşık 20 aydır devam eden korona salgını en çok bizi etkiledi. Önce kapanma, daha sonra kısıtlama, derken yasaklar kalktı umutlandık, ancak yine umduğumuz gibi olmadı. Evet, hareketlilik var, ancak bizim işlere yansımıyor. Dışarıdan güzel görünse de sıkıntı büyük. Çünkü korana krizine paralel büyük ekonomik sıkıntı yaşanıyor. İnsanlar para harcamıyor, olmayanı nasıl harcasın, geçmişte iki alıyorsa artık birle idare etmeye çalışıyor. Özellikle dar ve orta gelir kesimine hizmet sunan esnaf darda. Hemen hemen tüm işyerlerinde çalışan sayısı yarı yarıya azaldı. Özetle her konuda düşüş var. Okulların açılmasıyla birlikte sezon büyük ölçüde kapandı, şimdi tamirat, tadilat işleri önümüze duruyor. Ödenemeyen borçlar önümüzde dağ gibi duruyor.”görüşlerini dile getirdiler.