Mersin’in yaylaları, Fındıkpınarı | MERSİN MOZAİK

Mersin’in yaylaları, Fındıkpınarı

Mersin’in yaylaları, Fındıkpınarı mersinmozaik.com

Yapılarının büyük bölümü tek veya iki katlı yayla, biraz olsun bozulmamışlığını, gözlerden uzak olmasının yanı sıra yol koşularına borçlu olduğunu söyleyen eski yaylacılar gittikçe kalabalıklaşmasından yakınıyorlar.

Bütünşehir Yasası’yla belde iken Mezitli’ye bağlı mahalleye dönüşen Fındıkpınarı, en eski yaylalardan olmasına karşın Gözne’nin aksine bakirliğini büyük ölçüde koruyor.

Tüm kırsal kesimler gibi su, yol ve kanalizasyon gibi altyapı sorunu çözülemeyen Fındıkpınarı’nda bankamatik eksikliği de sıkıntı yaratıyor.

Mezitli'nin kuzeyinde Mersin merkezden 53 kilometre uzaklıkta olan yayla, Torosların zengin bitki dokusuyla bezeli yamacında görenlerin hayran kaldığı güzelliktedir.

Yapılarının büyük bölümü tek veya iki katlı yayla, biraz olsun bozulmamışlığını, gözlerden uzak olmasının yanı sıra yol koşularına borçlu olduğunu söyleyen eski yaylacılar gittikçe kalabalıklaşmasından yakınıyorlar.

Kış mevsiminde yüklü kar tutan, denizden 1200 metre yükseklikteki Fındıkpınarı, yazları da serindir.

Gürültüden uzak yeşillikler içinde kuş seslerinin çınladığı, muhteşem manzarasıyla kafa dinlemek için ideal niteliktedir.

Postane, elektrik, su, sağlık ocağı gibi hizmetleri eksiksiz olarak sağlandığı yaylaya, daha çok mülk edinenler çıkmaktadır.

Yerleşik nüfusu çeşitli 3000 civarında seyreden Fındıkpınarı’nda, yayla sezonunda yaklaşık 50 bin kişi yaşam sürüyor.

Çam, ardıç ve maki vb. ağaçlardan oluşan bitki dokusu, elma, armut, kiraz gibi meyvelerle zenginleşmektedir.

Ayrıca çevre yerleşim birimlerinin sakinlerince getirilen doğal sebzeler belirli yerlerde satışa sunulurken, muhtelif aralıklarla bakkal, fırın, lokanta ve kahveler hizmet vermektedir.

Kiralık ev satışa sunulan gayrimenkul fiyatları nitelik ve konuma göre değiştiği gözleniyor.

Fındıkpınarı’na yönelik görüşlerini aldığımız Muhtar Kenan Dizman, altyapı eksikliği nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını belirterek,”Yaylamız bakir doğası, serin havası nedeniyle tercih ediliyor. Yaklaşık 3000 civarında olan yerleşik nüfusu yayla sezonunda 50 bine ulaşıyor. Sesiz, dingin ve oksijeni bol. Sorunlarımız altyapı kaynaklı. İlk başta kanalizasyon, su, yol, katlı otopark ve bankamatik.

Şebekesi eski olan su konusunu MESKİ ile görüştük kısa sürede çözülmesini bekliyoruz. Bozuk yollar su çalışması için tekrar kazılacağı için erteledik. Kanalizasyon doğal olarak külfetli çalışma, otoparkın inşasına başlanabilir. Bankamatik konusu da çözülürse yayla sakinlerinin yaşam kalitesi yükselir. Yetkileri sorunların çözülmesi için duyarlılık göstermeye çağırıyoruz…”şeklinde konuştu.