Mersin nereye gidiyor? | MERSİN MOZAİK

Mersin nereye gidiyor?

Mersin nereye gidiyor? mersinmozaik.com

Mersin, nüfus sıralamasında 11’inci sırada yer alırken, son bir yılda 28 bin 332 kişi artarak 1 milyon 868 bin 757 kişi daha artarak yükseldi.

Ağırlaşan yaşam mücadelesinin arayışa yönettiği toplum kesimleri, iklim koşulları nedeniyle tercih ettikleri Mersin’de nüfus artışına paralel bazı sıkıntılar oluşuyor.

Mersin, nüfus sıralamasında 11’inci sırada yer alıyor. Kamuoyuna yansıyan verilere göre, Mersin’de 2019 yılında binde 14,2 iken olan nüfus artışı 2020 yılında binde 15,3’e yükselirken, yoğunluk olarak tanımlanan bir kilometrekareye düşen kişi sayısı 2019 yılına göre, 2020’de 2 kişi artarak 121 kişiye yükselmiş.

Yine aynı kaynaklar, Mersin’in nüfusu son bir yılda 28 bin 332 kişi artarak 1 milyon 868 bin 757 kişiye yükseldiğini kaydediyor. İlgili verilerin resmi kaynaklardan derlendiğine işaret eden çevreler, kayıtdılığın dikkate alındığında artışın daha fazla olduğunun altını çiziyorlar...

Gerekli önlemler alınmaması durumunda yakın gelecekte Mersin’in bazı sorunlarla karşı karşıya kalacağı ifade eden aralarında ulaştırma uzmanlarının da bulunduğu teknik çevreler,"Mersin gerek iklim koşulları, gerek büyük metrepollere oranla geçim kolaylığı nedeniyle tercih edilen kentlerin başında yer alıyor. Bu durum doğal olarak bazı sıkıntıları da beraberinde getiriyor. Başta trafik olmak üzere yakın gelecekte sorunlar oluşacaktır. Yetkili makamlar, konut, ulaşım, istihdam, sosyal yaşam ünitelerini gerçeğe uygun projeler hazırlayarak yaşama geçirmelidirler. Örneğın metro bir an önce yaşama katılarak ağı genişletilmesi, Tarsus- Anamur arası deniz ulaşımı sağlanmalıdır. Düşünsenize, yollar aynı, trafiğe katılan araç katlanarak artıyor..."görüslerini dile getirdiler.