İnsulular,"Elektrik kesintilerinden usandık..." | MERSİN MOZAİK

İnsulular,"Elektrik kesintilerinden usandık..."

İnsulular, mersinmozaik.com

Girişteki meydanda konuştuğumuz İnsu kökenli vatandaşlar,”Su içilecek gibi değil, elektrik kesintisinden bezdik, taş ocağına tekrar izin verilmesini kesinlikle istemiyoruz…”diyerek yetkililer sorunlarına çözüm bulunmaya çağırıyorlar.

Geçmişte Mersinlilerin,”Sütçü Köyü” olarak bildikleri Torosların ilk silsilesinde konumlanan İnsu’da elektrik ve su sıkıntısı yaşanıyor.

Bütünşehir Yasası’yla mahalleyle dönüşen İnsu, kırsal özelliğini tamamen kaybetmiş gibi.

Merkeze yakınlığı, temiz havası ve muhteşem manzarasıyla cazipleşen İnsu’da yerliler azınlıkta kalmış.

Tük tük kalan köy evlerinin yıkılmaya terk edildiği İnsu’da, çok sayıda villa boyutunda konutların yapıldığı dikkat çekiyor.

Yaklaşık 1500 nüfuslu İnsu'da taşınmaz fiyatlarının Mersin paralelinde seyrettiği bildirildi.

İnsu sakinleri, faaliyeti durdurulan taşocağına kesinle kesinlikle izin verilmemesini istiyorlar.

Girişteki meydanda konuştuğumuz İnsu kökenli vatandaşlar,”Su içilecek gibi değil, elektrik kesintisinden bezdik, taş ocağına tekrar izin verilmesini kesinlikle istemiyoruz…”diyerek yetkililer sorunlarına çözüm bulunmaya çağırıyorlar.

Deponun bakımsızlığı nedeniyle suyun çamur gibi olduğunu belirten İnsu’nun tek bakkalı Ahmet Turan Er, "Bakkal olarak işlerin tadı yok, gördüğünüz gibi oturuyoruz. Mahalle sakinlerinin çoğu sabah gidip akşam dönüyorlar, doğal olarak ihtiyaçlarını da beraberinde getiriyorlar. Bir bakkal, bir fırın var. Belediye hizmeti olarak pek sıkıntı yok. Günde belirli saatlerde dört kez toplu taşıma otobüsü geçiyor. Çöpleri 3-4 güne bir alıyorlar. Ancak yılardır elektrik ve su sıkıntısı çekiyoruz. Elektrik sık sık aniden kesiliyor. Cihazlarımız zarar görüyor. Dolaplardaki besinler bozuluyor. Ayrıca faturalar yüklü geliyor. Örneğin dün elektrik beş kez kesildi. Doğru dürüst su yok deposu bakımsız. Bana göre Mahalleye dönüşmenin katkısını yolların bakımı, çöp toplanması ve kanalizasyon çekilmesiyle gördük. Ayrıca arsa değerleri arttı, fiyatlar Mersin'den geri kalır değil…”dedi.

Mahallenin taşocağı nedeniyle huzursuz günler geçirdiğini de vurgulayan, Ahmet Turan Er,”Taşocağı bizi huzursuz etti. Şimdilik durmuş gibi, ama yine de tedirginiz. Kesinlikle tekrar izin verilmesini istemiyoruz.

Özetle, mahallenin yaşanır olması için su şebekesinin değiştirilerek, depoların bakımının yapılması şart. Elektrik kesintilerine köklü çözüm bulunası gerekir…"şeklinde konuştu.